Pernilla Wahlgrens nobb – efter Tommy Körbergs val: ”Fattar ingenting”

Pernilla Wahlgren stöter på patrull.

Låttexten till Tommy Körbergs klassiker får artistkollegan att reagera.

– Jag fattar ingenting av den här texten, så därför är den svår att lära sig, säger hon i ”Wahlgrens värld”, enligt Aftonbladet.

Det är en av Tommy Körbergs stora klassiker.

”Stad i ljus” har levt vidare mellan generationerna ända sen låten tog hem hela Melodifestivalen år 1988. Balladen skrevs av Py Bäckman och ska enligt legenden faktiskt ha varit tänkt för Jan Malmsjö till en början.

Men veteranen tvingades tacka nej till erbjudandet. Anledningen? Han var redan uppbokad med en krogshow. Budet gick då till Körberg, som vunnit schlagern redan 1969 med ”Judy min vän” (en låt som förövrigt hyllats av den brittiske popnestorn Morrissey).

Foto: Youtube

Tommy Körberg sjöng sig återigen in i svenska folkets hjärtan – och skrev för evigt in sig i schlagerhistorieböckerna när han för andra gången fick representera Sverige i Eurovision Song Contest.

Många artister har genom åren gett sig på låten – och kanske kommer den att tolkas av någon av stjärnorna som är klara för ”Så mycket bättre” i sommar?

Nu är det i alla fall dags för artistkollegan Pernilla Wahlgren att göra ett försök – men stjärnan stöter på patrull till en början. Den brutalt ärliga artisten berättar i egna Kanal 5-programmet ”Wahlgrens värld” att hon har bekymmer med att plugga in låttexten.

– I dag går det lite trögt att få in texten. Jag tycker att det är en konstig text. Det är det tror jag, jag förstår inte sammanhanget. Det är bara en massa ord. ”Jag ville se miraklet. Och höra ord som föder liv. Bli buren av en stryka. Som bara växer när jag anat mitt motiv.” Va? Vem säger det, vad är det för text, vad är det för jävla motiv? säger hon i programmet, enligt Aftonbladet.

STOCKHOLM 20200103 Pernilla Wahlgren uppträder under QX-galan på Cirkus i Stockholm. Foto: Jessica Gow / TT

Det är i samband med tillställningen ”Lyslördag” i Sundsvall som Pernilla ska framföra melodin.

– Jag fattar ingenting av den här texten, så därför är den svår att lära sig, säger hon i programmet.

Hon avslöjar att spelningen gick som planerat. Texten till ”Stad i ljus” hade hon i närheten så hon inte behövde plugga in den.

– Gigget gick ju jättebra trots att jag inte kunde texten, säger hon.

Här kan man se Tommy framföra klassikern på scen för några år sen. Fantastiskt!

Vilken låt med Tommy Körberg tycker du är bäst? Visst är ”Stad i ljus” en riktig klassiker? Skriv gärna en kommentar med dina minnen runt denna stora artist, och dela vidare!