Jill Johnsons besked om framtiden i ”Så mycket bättre”

Jill Johnson har gjort succé i Så mycket bättre.
Nu öppnar stjärnan för comeback i programmet.
– Det är ju så himla roligt, säger hon till Nöjeslivet.

Jill Johnson har haft stor anledning att fira på sistone.

I år har hon fyllt 50 och firat jubileet med konsertshowen ”Simply the Best” i både Stockholm och Göteborg. Föreställningen har tagit fasta på det faktum att stjärnan i år fyllt jämt.

– Absolut, det bottnar mycket i det. Att det kändes roligt att göra det i år. Det blir som en liten mittavstämning, även om 50 säkert är över mitten, så känns det faktiskt som en stor ynnest att man har fyllt 50 och fortfarande känner att man får hålla på med det man älskar. Detta efter 30 år, eller 36 år nästan, om jag ska vara sån. Men det är en häftig ålder, faktiskt, säger Jill Johnson till Nöjeslivet.

Genom åren har svenska folket fått se Jill Johnson göra succé i en lång rad tv-program. Redan 1998 vann hon Melodifestivalen med ”Kärleken är” och hon har dessutom förtjänstfullt programlett Mellon.

Just låten ”Kärleken är” blev ljuvligt tolkad av artistkollegan Magnus Carlson när Jill först gjorde entré i TV4:s ”Så mycket bättre” 2016.

Jill Johnson fanns också med i ”supersäsongen” 2019. Detta då jubileumsversionen med tidigare deltagare kom tillbaka under programtiteln ”Så mycket bättre – andra sommaren”.

Att populära artister återkommer till programmet har sedan blivit regel för TV4:s musikprogram.

Och Johnson öppnar nu får att komma tillbaka till Gotland i framtiden.

– Ja men det är ju så himla roligt. Jag älskar ju alla program som handlar om musik, där man får prata om varför man skrivit låtar och framför allt tolka varandra. Därför att jag tycker att möten med andra artister är det jag lever för. Så absolut, säger Jill Johnson till Nöjeslivet.

Samtidigt tror Johnson själv att hon inte står högst upp på produktionsbolagets önskelista – eftersom det ”bara” gått fyra år sedan hon senast medverkade.

– Jag var ju med på tioårsjubileumet när de sjösatte det här nya konceptet, så att jag tror att jag kanske inte är intressant för det produktionsbolaget än på några år. Men jag är absolut intresserad av att komma tillbaka, säger hon.

Det var ju ett av de mest klassiska ögonblicken när Magnus Carlson sjöng din ”Kärleken är”. 

– Ja, det var fint! Riktigt fint.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Annars hoppas Johnson i tv-sammanhang på att få komma tillbaka med fler säsonger av ”Jills Veranda”.

– Det kanske är ett av de mest stolta projekten jag fått vara med om i mitt liv och jag hoppas att det fortsätter så länge SVT känner att det finns ett värde för svenska folket i och med att det skattepengar, säger hon.

Jill & The Johnsons i ”På spåret”

Men först och främst väntar ett annat uppdrag i just SVT.

Nyligen presenterades nämligen Jill och hennes band ”The Johnsons” som det första husbandet i höstens ”På spåret” som har premiär i SVT i november.

– Vilka grymma proffs ni är allihop, så glad och tacksam över att få omge mig med er! Tack för förtroendet SVT, skriver Jill på Instagram.

Skulle du vilja se Jill i ”Så mycket bättre”? Skriv gärna en kommentar!

Nya säsongen av programmet har säsongspremiär lördag 28 oktober 20.00 i TV4.

Här är alla artister som deltar i Så mycket bättre 2023:

Peg Parnevik

Mapei

Jonathan Johansson

Lasse Holm

Pär Wiksten

Dogge Doggelito

Eagle-Eye Cherry

Ellen Krauss

Omar Rudberg

Staffan Hellstrand

Marit Bergman

Sanne Salomonsen