Thomas ”Orup” Erikssons ödesbesked – då lägger stjärnan av helt: ”Så länge jag kan…”

Thomas ”Orup” Eriksson har genom åren bjudit svenska folket på en mängd hits.

Nu ger han sitt ödesbesked – då lägger stjärnan musiken på hyllan.

Lagom till november så fyller Thomas ”Orup” Eriksson 65 år. Men några planer på att gå i pension har han inte.

Orup inledde sin musikkarriär tidigt och slog igenom som 28-åring efter att han skickat in en demo till Stikkan Anderssons musikförlag Sweden Music.

Därefter var framgångarna ett faktum och genom åren har Orup gett oss oförglömliga hits så som till exempel ”Jag blir hellre jagad av vargar”, ”Regn hos mig” och ”Då står pojkarna på rad”.

Under årens lopp har Orup både uppträtt som soloartist samt samarbetat med många andra artister. Han är kanske mest känd som en av medlemmarna i gruppen GES, där han spelat och gett ut otaliga hits tillsammans med Niklas Strömstedt och Anders Glenmark.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Foto: TV4

Slutar skriva musik

Men några nya hits ser det inte ut att bli. Stjärnan meddelar nämligen att han ska sluta skriva nya låtar.

– De som har lyssnat på mig länge, de är inte intresserade av nya låtar. Det märker jag ju på de artister jag själv lyssnar på. Om de släpper en ny platta då lyssnar jag bara lite pliktskyldigt liksom, säger Orup i en intervju med Aftonbladet och fortsätter:

– Och jag märker när jag sitter och skriver att jag tenderar att återupprepa mig väldigt mycket och det vill inte jag. Då låter jag nog hellre bli, säger Orup.

Då går Orup i pension

Det tycks dock som att det kommer att dröja innan han lägger av med att uppträda. Han berättar att han tränar mycket vilket gör att han känner sig frisk i kroppen. Så förhoppningsvis dröjer det dröjer det innan Orup kliver av scenen.

Till Aftonbladet berättar han:

– Jag kommer inte sluta jobba förrän jag måste. Så länge jag kan fortsätta jobba så kommer jag att göra det. Jag tänker hålla på tills de får rulla mig från scenen, så det är väl långt kvar, förhoppningsvis.

Härliga besked Thomas ”Orup” Eriksson! Vi hoppas verkligen det dröjer många år innan du lägger av!

Vad tänker du om Orups pensionsbesked? Skriv gärna en kommentar på Facebook!