Ann-Louise Hansons nya besked om hälsan – därför kan stjärnan tvingas till operation

Ann-Louise Hanson har genom åren spridit otroligt mycket glädje med sin stora musikaliska begåvning.

Men bakom rampljuset har hon kämpat med smärta, nu berättar hon om den kommande operationen.

Redan 1961 gjorde Ann-Louise sitt genombrott med låten ”Är du ensam ikväll?” och resten är, som man brukar säga, historia.

I dag är Ann-Louise Hanson en av våra mest folkkära artister.

Genom åren har hon givit folket superhits som ”Zum, zum, zum lilla sommarbi”, ”Låt inte din skugga falla här” och ”Min greve av Luxemburg” .

Senaste projektet för henne var musikalen ”Funny girl” där Sanna Nielsen syntes i huvudrollen som Fanny Brice och Ann-Louise axlade rollen som Mrs Strakosch.

”Nu e det nedräkning!I dubbel bemärkelse!!!! På söndag är det sista föreställningen på denna vackra teater och fantastiska musical, FUNNY GIRL på Malmö Opera. Ett operahus fullt av snälla, hjälpsamma, ambitiösa, begåvade personer! På ALLA plan! En orkester som låter så bra ,så man får gåshud! och är en ynnest att få jobba med! Ett STORT tack till ALLA , på scenen, bakom scenen, sminköser och perukmakare!”, skrev Ann-Louise Hanson på sin Instagram inför avslutningen.

Men då förklarade hon även att det eventuellt blir det sista hon gör, och att det nu blivit dags för pension.

”Förmodligen är nog detta det sista jag gör på min långa (64 år) karriär! ( just nu känns det så i alla fall) Det gäller att sluta med flaggan i topp! ( i april fyller jag 79) Är så tacksam för allt jag har fått uppleva och vara med om!,” tillade hon.

Ann-Louise Hanson astma och artros

Åldern har nämligen satt sina spår och stjärnan lider nu av både astma och artros.

– Hälsan är lite upp och ner. Man tjatar om sin ålder, men man har kommit upp i ålder så lite krämpor har vi alla. Jag är ju alltså 78, fyller 79 i april nästa år så artos är det jag mest lider av. Men i värmen är det bra och det är bra att simma, sade hon till hänt i fjol.

Även om artrosen orsakar Ann-Louise mycket smärta så har hon funnit sina sätt att hantera den.

– Den gör sig påmind lite då och då. Det finns tabletter också men det allra bästa är att röra sig, så är det. Så vi går långa promenader på stranden. Efter frukost är det långpromenad, vi är uppe på sex, sju kilometer när kvällen kommer, sade hon till Hänt då och tillade:

– Man blir så van vid sån smärta så det är ingen fara. Jag har tumbasartros och det är nästan värre än knäna. Tänk hur mycket du använder dina tummar, hela tiden, vad du än gör. Knäpper, knappar, lagar mat, du vet man håller på hela tiden och det känns. Så nästa steg är nog en operation för tummarna, så blir det. Men det är sista utvägen.

Ann-Louise Hanson kan tvingas till operation

En operation är sista utvägen och nu kommer stjärnan med ett glädjande besked på Instagram:

”Snart ska jag få reda på om jag måste operera mina tummar!! Sen kan jag kanske börja måla igen! Vilken lycka”, skriver hon i inlägget.

I kommentarsfältet är det många som önskar Ann-Louise stort lycka till.

”Hoppas du får hjälp med dina händer så du kan återuppta målningen, du är så duktig konstnär”, skriver en person.

”Håller tummarna för DINA tummar”, skriver en annan.

”Vilken fullkomligt ljuvlig tavla! Håller tummen för dig att du snart kan måla igen”, skriver en tredje.

”Så vacker! Lycka till med tummarna!”, skriver en fjärde.