Benjamin Ingrosso om enorma viktraset: ”Det var kaos”

Benjamin Ingrosso är bara 21 år, men han redan hunnit vinna Melodifestivalen och blivit en flickidol i flera delar av världen. Men trots alla beundrare och livet i rampljuset så blir han inte av med ett kroppskomplex han haft sedan han var liten. och när det tog slut med flickvännen blev det riktigt illa, det berättar han i podcasten Har du sagt A får du säga B.

Ingen är mer än människa, därför kan även världsstjärnor med många beundrare ha dålig självkänsla. I schlagervinnaren Benjamin Ingrossos fall har han alltid haft komplex för sin mage, och därför alltid satt en hand för den eller ansträngt sig för

Foto: Stina Stjernkvist/TT

att dölja den på annat sätt.

 

”Jag låg och grät i sängen”

Trots att han vuxit upp i en kändisfamilj, som son till Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso, så fanns ändå ingen stark självsäkerhet. Det märktes av när det tog slut med flickvännen Linnea Widmark, som funnits i hans liv i många år. Ett uppbrott han tog väldigt hårt.
– Jag låg och grät i sängen och på golvet. Varje natt hyperventilerade jag, Bianca kunde vakna upp på natten och hörde mig sitta inlåst på toa och bara skrika. Det var kaos, berättar Benjamin i podcasten Har du sagt A får du säga B.

Gick ner 12 kilo

När det tog slut mellan Benjamin och Linnea för andra gången, 2017, mådde Benjamin fruktansvärt.
– Jag klippte mitt hår kort, jag gick ner 12 kilo, och jag blev en människa som inte bara pratade om mig själv utan jag ville lära känna nytt folk. Jag hittade ett nytt sätt att skriva på, jag kunde skriva om känslor som jag inte kunnat gjort tidigare, säger han i podcasten.

Men musikskapandet gav honom motivation och drivkraft igen. Benjamin och Linnea hittade tillbaka till varandra för tredje gången, och kilar nu stadigt.

Ingen är stark nog att överleva ett brustet hjärta utan sveda. Dela gärna för att hylla Benjamin Ingrosso, som tog sig tillbaka.