Camilla Läckberg har fått nog av kroppshetsen – vill duga precis som hon är: ” Misslyckande att bli tjock”

Camilla har kämpat med relationen till sin kropp i hela sitt liv.

Kroppshatet har följt efter henne genom en strålande karriär, berömmelse, rikedom och familjeliv.

Nu berättar hon om känslorna och om hatet hon får ta emot för att hon gått upp i vikt. 

Deckardrottningen Camilla Läckberg har sålt miljoner med böcker och tjänat multum.

Idag är hon hon inte bara Sveriges största deckarförfattare, utan världens största.

Men varken berömmelse eller rikedom har gjort att hon sluppit kroppshetsen.

Första gången Camilla bantade var hon 11 år gammal. Sedan dess har fokuset på kroppen varit en följeslagare genom hela hennes liv.

I sitt sommarprat berättar hon mer om de svåra känslorna.

Camilla Läckberg ”Sommar i P1”

”Hur mycket väger flodhästen nu? Vad tror du i kilo? Jag tippar på 90 plus minst, gråhårig med grav övervikt, fy fan en sån fläskfia som rullar runt i sängen och tar plats för tre personer. Simon sover på soffan”, så inleder Camilla sitt ”Sommar i P1”.

Orden kommer från en Flashback-tråd om henne.

Genom åren har Camilla Läckberg varit öppen med att hon ofta mått dåligt över sin vikt och att hon jojo-bantat.

När hon var med i TV4:s ”Let’s Dance” 2012 tränade hon hårt.

”Jag älskade att min kropp var det jag alltid längtade efter. Den logiska delen av mig insåg att jag inte var hälsosam. Det var inte en vikt jag mådde bra av men för mig var det allt jag längtade efter”, berättar hon i sommarpratet.

När pandemin kom gick hon upp i vikt.

”Jag har gått upp 20 kilo. Och det är en oförlåtlig synd i vårt samhälles ögon. En svaghet att förakta, håna och kommentera”, säger hon i programmet.

Tokhyllas av lyssnarna

Hon berättar också att hon gått i terapi för att bli av med tankarna och att hon kanske aldrig blir av med dem, men lär sig att ge dem mindre utrymme.

Men enligt Camilla kommer hon alltid att drömma om att bli smal, eftersom hon kopplat det till lycka. Hon vet att det är ”dumt och absurt” men gör det ändå.

Men, hon drömmer också om annat.

– Jag drömmer också numera om att vara frisk och må bra. Att ha energi att vara med min familj och de människor jag tycker om. Jag försöker att programmera om min hjärna till att tänka ”hälsosam” i stället för ”smal”, säger hon.

Foto: Tv4/Instagram

Camilla Läckbergs ”Sommar i P1” har tokhyllats av lyssnarna.

Instagram har hennes inlägg om sommarpratet tusentals kommentarer och flera har delat med sig av sina egna smärtsamma historier.

”Men snälla……Jag tror….Nej jag vet att detta var det BÄSTA sommarprat jag hört någonsin. Så fantastiskt avskalat, naket och ärligt av dej, Camilla, att ställa dej längst fram för oss alla som delar detta gissel men inte får bli hörda. Jag lyfter på hatten för dig och dina ärliga ord”, skriver en person i kommentarsfältet.

”Tack 🙏🏼 Jag grät, strök mina kläder i 2XL och kände igen mig så enormt ❤️”, skriver en annan.

”Tack för ditt tyvärr behövda sommarprat @lackberg jag är snart 80 år och jag undrar när vi kvinnor ska duga som vi är 😘”, skriver en tredje.

”Helt fantastiskt bra, så modigt av dig att prata om något som alla vi kvinnor lever med mer eller mindre. Tack! ❤️”, skriver en fjärde.