Efter nobben från SVT – Suzanne Axells ödesbesked om framtiden i Fråga doktorn: ”Jag kan känna att…”

Snart firar populära programmet ”Fråga doktorn” 600 program.

Programledaren Suzanne Axell som funnits med sedan programmets start, är dock tveksam till om det blir 600 program till för henne.

Varje vecka får vi följa Suzanne Axell och läkaren Karin Granberg guida tittarna genom olika hälsoämnen.

Programmet har genom åren blivit oerhört populärt hemma hos tv-tittarna och programmet firar snart också någonting mycket speciellt.

Den 26:e oktober är det nämligen det 600:e programmet av ”Fråga doktorn”, men om något faktiskt firande kommer bli av är ännu oklart, på grund av den rådande pandemin.

– Jag hoppas att det blir något trevligt, för jag är oerhört stolt över att ha gjort 600 program av Fråga Doktorn och varit programledare i snart 18 år. Det känns viktigt för mig att det i alla fall märks att vi har gjort en liten prestation inom svensk tv, säger hon till Expressen.

Suzanne Axell
Foto: TV4/Youtube

Kritiken mot SVT

Även om ”Fråga doktorn” pågått länge och Suzanne Axell fortsatt trivs med arbetet, är hon ändå tveksam till sin egen framtid med programmet.

– Jag kan känna att.. Vi har gjort 600 program och har aldrig någonsin varit Kristallennominerade, och de finns de som gör en säsong och som får det på direkten, det kan kännas lite bittert ibland.

Suzanne Axell har tidigare berättat för Nöjeslivet om hur hon inte alltid känt sig så bra behandlad på SVT.

– Jag trivs bra på SVT, men jag kan inte säga att jag har behandlats som en stjärna. Vi är en liten grupp av kvinnor och män som gör programmet. Vi har inte fått någon särskild uppmärksamhet för detta inifrån, säger Suzanne Axell.

Suzanne Axell
. Foto: SVT

Tror inte på 600 avsnitt till

På frågan om det blir 600 avsnitt till, tror Suzanne inte riktigt på en så lång fortsättning för sig själv i programmet.

– Nej det tror jag inte.. Jag beundrar Hasse Aro som är inne på sin 56:e säsong eller någonting sånt där, det är helt enastående. Jag beundrar honom oerhört mycket, säger hon och fortsätter:

– Jag tar en dag i taget, vi har så mycket spännande som ska komma här framöver med 600 avsnitt och så där. Jag funderar lite på livet, men det gör vi väl alla. Jag har inga planer på något stort eller allvarligt, om du förstår vad jag menar.

Sedan start har Suzanne lett programmet, men det var först för drygt ett år sedan Karin gjorde henne sällskap.

Relationen med tidigare tv-doktorn

Innan dess var det Gunilla Hasselgren som var tv-doktorn.

Men trots avhoppet är relationen med tidigare kollegan fortsatt bra, har Suzanne tidigare berättat för Nöjeslivet.

– Vi har fortsatt kontakt. Vi skickar julkort till varandra och hejar på varandra. Hon skickade en grattis hälsning när jag vann ”Alla mot alla”, så det var kul, säger Suzanne Axell till Nöjeslivet.

Gunilla Hasselgren här tillsammans med programledaren Suzanne Axell. Foto: Tomas Olsson /SVT

Vi hoppas att vi kommer få se mycket mer av dig Suzanne! Du är fantastisk!

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.