Erik Grönwalls gripande ord till donatorn – som räddade hans liv: ”Gav mig det vackraste som finns”

Det var i början av april för drygt ett år sedan som den tidigare ”Idol”-vinnaren Erik Grönwall kom med ett tungt besked.

Stjärnan hade drabbats av cancer och berättade öppenhjärtligt om de tuffa behandlingarna och sjukdomskampen.

Månader senare kom vändningen – i september blev artisten frisförklarad.

Nu skriver stjärnan gripande om tacksamheten och insikten efter kampen mot cancern.

”Om du läser detta betyder det att du lever, du är ovan jord. Grattis, du har vunnit på lotteriet! Gå nu ut och gör så gott du kan med det du har”, skriver Erik Grönwall till sig själv ett personligt inlägg på sin Instagram.

2009 tog han oss alla med storm med sin energiska röst.

Erik Grönwall visade redan vid sin audition med ”18 and life” var skåpet skulle stå.

Så för många kanske det inte kom som en chock när det unga stjärnskottet tog hem hela Idol.

Sedan dess har det hänt mycket i hans liv.

Mellan åren 2010 och 2020 frontman i rockbandet H.E.A.T, men i april förra året delade artisten med sig av ett personligt besked.

I ett inlägg på sin Instagram skrev Erik Grönwall att han drabbats av cancer.

”Först och främst. Jag är oerhört privilegierad och tacksam att få leva i en tidsålder där en sjukdom som denna går att bota. Det har gjorts så mycket framsteg inom det här området. Min kropp reagerar bra på behandlingen, men det är en lång behandling och det kommer att bli den tuffaste utmaningen i mitt liv hittills, för mig och min familj. Psykiskt och fysiskt”, skrev han då.

Stjärnan överöstes av kärlek och stöd från både artistkollegor men även fans som backade upp bakom Erik.

Friskförklarades från cancern

Och månader senare var det dags för nästa stora nyhet.

Men denna gång var det någonting väldigt, väldigt positivt.

I september förra året meddelade Erik Grönwall att han blivit friskförklarad från cancern.

”JUST NU: 100% friska celler i min kropp. Ingen cancer upptäckt. Vet inte var jag ska börja för att uttrycka den tacksamhet och lättnad jag känner. Så det måste delas upp i separata inlägg. Men för nu: FUUUUUUUUUUCK YEEEEEEEEES !!! Firar med alkoholfritt öl och godis ikväll”, skrev han då.

Nu har det gått snart ett år sedan ”Idol”-vinnaren kom med glädjebeskedet, och Erik Grönwall uppmärksammar detta på ett fint sätt.

Känslosamma hyllningen till donatorn

På sin Instagram skriver artisten att han numera kommer fira två födelsedagar och visar flera bilder från tuffa sjukdomstiden.

Den ena dagen är den dagen då han föddes, den andra han ska fira är när han fick genomgå behandlingen som räddade hans liv.

”Jag får fira två födelsedagar varje år och idag är det första födelsedagen för Erik 2.0. För ett år sedan idag föddes jag på nytt och fick en andra chans i livet. Det är exakt ett år sedan jag gjorde min benmärgstransplantation och fick nya stamceller från en anonym benmärgsdonator”, skriver han och fortsätter:

”Någonstans i världen finns det en person som räddade mitt liv. En person som jag inte känner och som inte känner mig. Den här personen har ingen koppling till mig alls men gav mig ändå det vackraste som finns – livet!”.

Erik skriver vidare om hur tacksam han är över denna främling som gav honom en andra chans i livet.

Och den stora dagen kommer förstås också firas på ett speciellt sätt.

”Så för att fira denna födelsedag kommer jag att reflektera, begrunda och påminna mig själv om mina värderingar. Och även äta kräftor med mina vänner (det är kräftfestsäsong här i Sverige)”, skriver han och avslutar med en hälsning och fin påminnelse till sig själv:

”Om du läser detta betyder det att du lever, du är ovan jord. Grattis, du har vunnit på lotteriet! Gå nu ut och gör så gott du kan med det du har”.

I kommentarsfältet överöses stjärnan av kärlek och många hyllar stjärnan för att han uppmärksammar sin andra chans i livet på ett så fint sätt.

”Grattis på dagen Erik!! Tack alla som donerar blod, benmärg, organ och så vidare där ute. Du är en förebild i allt Erik”, skriver en person.

”Wow vilken resa. Grattis på födelsedagen Erik 2.0 Du är bäst”, skriver en annan.

Så fint skriver Erik och grattis på din andra födelsedag. Vi önskar dig allt gott och ta hand om dig!

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.