Här är oväntade sanningen bakom ”Just i dag är jag stark” – gömda meddelandet i Kentas älskade klassiker

Kenta Gustafsson blev ett känt ansikte för svenska folket redan som ung grabb i Stefan Jarls banbrytande film ”Dom kallar oss mods”.

12 år senare dyker han upp i Melodifestivalen och ger svenska folket något att prata om i decennier efteråt.

Det senaste avsnittet av Nöjesbubblan handlar om Kenta Gustafsson, det hårda livet på ”Plattan” och sexchocken i Mello. Men också om en artist som dyrkas av fansen och sanningen bakom hans mest kända låt ”Just idag är jag stark”.

Den mest kände personen från ”Modstriologin” är Kenta Gustafsson, som snabbt blev ett välbekant ansikte bland svenskarna efter den första filmen ”Dom kallar oss mods”.

I filmen möter man Kenta, Stoffe och deras vänner och får följa med på deras upptåg runt om på Stockholms gator och torg.

De tigger mat, alkohol och cigaretter och har till en början ingenstans att bo. Snart blir de ansiktet utåt för unga missbrukare i Stockholm och det går snabbt uför för många av dem.

Kenta och Stoffe
Foto: TT/ Yuotube, Dom kallar oss mods

LÄS MER: Kenta gav upp andan på bästa vännens soffa – hans sista bekännelse till sonen säger allt

Kenta Gustafssons sexchock i Melodifestivalen 1980

12 år senare ställer han sig på scenen i Melodifestivalen med en låt som handlar om alkoholister.

Framträdandet har alla ingredienser för att bli en skräll och så blir det. 

Kenta stinker öl, bär en tröja som får svenska folket att sätta kaffet i halsen och skriver in sig i Schlagerfestivalens historieböcker redan innan han tagit en enda ton. 

Kenta Gustafsson
Foto: Youtube

Nöjesbubblans senaste avsnitt handlar om Kenta Gustafsson och hans väg från misären på ”plattan” till sexchocken i Melodifestivalen 1980.

Kenta Gustafsson: Från misären på Plattan till skandalen i schlagerfestivalen. Hur gick det till? Vad var det som skapade rabalder? När började intresset för musiken, och hur kom den odödliga Hammarby-låten till? Lyssna på Nöjeslivets podcast här, och glöm inte att prenumerera så du inte missar nästa fredagsavsnitt: 

Klicka här för att lyssna via Podcaster och glöm inte att prenumerera!

Älskade Kenta, vi glömmer dig aldrig.