Här tar Ulf hem miljonvinsten i Postkodmiljonären: ”Ska uppfylla ett löfte till min fru”

Han är den tolfte deltagaren som någonsin tagit hem miljonvinsten i ”Postkodmiljonären”. Under fredagen var det en lycklig Ulf Jensen som tog hem vinsten.

– Ulfs bedrift sticker verkligen ut, säger Rickard Sjöberg. 

Det blev en riktig spännande final när det var dags för Ulf Jensen att svara på miljonfrågan under kvällens ”Postkodmiljonären”.

Ulf och andra sidan var inte en nybörjare i sammanhanget utan har vunnit världsmästerskapen i Jeopardy i Los Angeles, 1996.

Nu 23 år senare tog han också hem den största vinsten i ”Postkodmiljonären”.

På den sista frågan blev det en riktig chansning.

– Det måste vara bättre att köra här när jag har en gissning om det hela, än använda den sista livlinan och byta fråga som säkert handlar om blommor, säger Ulf i programmet.

Programledaren Rickard Sjöberg om vinsten: ”Hatten av”

En bedrift som hyllas av programledaren Rickard Sjöberg.

– Alla miljonvinnare i Heta stolen är värda all beundran, men Ulfs bedrift sticker verkligen ut. Inte nog med att han svarade rätt på alla frågor, han var dessutom den av över 1000 deltagare i programmet historia som hade mest att förlora på att ställa upp över huvud taget. Som gammal stormästare och inofficiell världsmästare i Jeopardy bar han ett tungt ok av förväntningar. Hatten av, säger han.

Men vad han ska använda pengarna till vet han redan.

– Jag vill uppfylla ett löfte till min fru, nämligen att glasa balkongen så att hon kan ha apelsinträd och olivträd på balkongen under den kalla årstiden, säger han.

Nu skickar vi alla våra gratulationer till Ulf och önskar honom samtidigt en riktig god jul!