Hedda Stiernstedts löfte till tv-tittarna – inför nya säsongen av Vår tid är nu: ”En lång avskedskyss”

Tittarfavoriten ”Vår tid är nu” är tillbaka i SVT i vinter.

Skådespelaren Hedda Stiernstedt är nöjd med inspelningarna – de sista i tv-seriens historia.

– Det blir kärleksfullt, säger hon till Nöjeslivet.

”Vår tid är nu” kommer tillbaka till SVT på juldagen. Fyra nya avsnitt serveras till dramatörstande tv-tittare – och det blir de sista i den populära serien om familjen Löwander och deras restaurang.

Det är fjärde vändan för ”Vår tid är nu”-gänget i tv-rutan – men dessa avsnitt kommer att utspela sig i tiden mellan säsong ett och två, under sommaren 1951.

Efter tittarnas påtryckningar har SVT nu producerat nya avsnitt – och i huvudrollerna finns som vanligt Hedda Stiernstedt (Nina) och Charlie Gustafsson (Calle).

Vår tid är nu ändras
Foto: SVT

”Många har undrat hur det gick till efter första säsongen, när Nina och Calle åter blev ettpar. Nu ska äntligen den historien berättas”, skriver SVT i sin programpresentation.

Stiernstedt är nöjd med inspelningarna, som redan är färdiga, och förklarar att hon tror tittarna kommer bli nöjda med slutet.

– Jag tror det, som sagt den här biten är som en lång avskedskyss till det som ”Vår tid är nu” är. Jag tror inte och hoppas inte att fansen kommer bli besvikna. Det blir kärleksfullt, säger Hedda Stiernstedt till Nöjeslivet.

”Vår tid är nu” är tillbaka på juldagen. Foto: SVT

Coronapandemin har även förändrat hennes planer under året.

– Jag mår bra, verkligen. Corona har absolut påverkat, det har varit jobb som blivit inställda. Men jag hade planerat in för att vara ledig en tid, att ta en paus, men nu blev det ledigt väldigt mycket längre än tänkt, säger Stiernstedt.

Som innan pandemin spelade in filmen ”Min pappa Marianne” med Rolf Lassgård – och snart är aktuell i nya ”Se upp för Jönssonligan” i regi av Tomas Alfredson.

Samtidigt är hon glad över att hon själv och nära och kära mår bra.

– Ja, och till och med i min ”extended” (utsträckta, reds anm.) familj har alla klarat sig, mina kompisar, släkt och så, säger Hedda.

”Vår tid är nu” har premiär i SVT på juldagen 25 december.

Foto: SVT

Ser du fram emot de sista avsnitten av ”Vår tid är nu”? Dela gärna vidare och skriv en kommentar!