Jon Henrik Fjällgrens fina framtidsbesked med sambon

Jon Henrik Fjällgren, 32, har många planer tillsammans med kärleken Maret Nystad, 28.
Nu berättar han om framtiden med kärleken.
– Hon har fått mig att känna mig vid liv, säger den folkkära artisten.

Jon Henrik Fjällgren kommer inte att delta i Melodifestivalen i år. I stället satsar han på en utlandskarriär – och på kärleken.

Samtidigt som artisten ska lanseras med sin musik i USA gör han det med stor hjälp av kärleken till sambon Maret Nystad.

Nya singeln heter ”The Way You Make Me Feel” (ungefärligt översatt: hur du får mig att känna) och handlar om kärleken mellan de båda. 

– Det är det hur hon har fått mig att känna. Då växte namnet fram, efter det. Hon har fått mig att känna mig vid liv. Hel, men även sårbar, säger Jon Henrik Fjällgren till Newsner.

Han förklarar att Maret har ”öppnat dörrar” i hans liv, efter åren tillsammans.

– En människa som kommer in i ens liv och kan öppna alla dörrarna, det är för mig en fantastisk människa. Många kanske helst inte vill att man ska veta om saker, eller ska känna eller veta för mycket. Men hon är en jäkel på att finna mina känslor.

LÄS MER: Jon Henrik Fjällgrens hemliga plan – för att slå igenom i USA

Det låter härligt att vara så kär?
– Ja, det är det ju (skratt). Det är det absolut. Men det är annat att hinna med, allt man kanske har velat gjort. Det har ju varit så mycket för mig. Mycket av den tiden vi kanske har velat gjort saker på har jag inte kunnat.

View this post on Instagram

❤️🔥🧘‍♂️One magical day with @nushta

A post shared by VÄLKOMMEN/BUERIE BÅETEME (@jonhenrikfjallgrenofficial) on

Men det handlar inte om de många tv-framträdandena som hindrat paret. Nu berättar Jon Henrik om sina underbara framtidsplaner med Maret. 

Han vill nämligen ut och se världen. 

– Nej, det är väl andra privata saker som har gjort förhinder. Vi har ju drömt om att göra vissa saker men det blir svårt när annat kommer i vägen.

Vad är det du vill göra då?
– Vi har bestämt i alla fall att vi vill ut och resa. Bara vara. Vi vill åka till Indien till exempel, det är en av hennes favoritplatser. Sen vill jag åka ner till Kanada, Alperna, Tibet… Sånt där. Jag har rest så lite i mitt liv. Det är en del av renskötsellivet. Man är mest ute på fjället, vanligtvis. Det är så lätt att känna sig instängd om man är på samma ställe hela tiden. Man blir insnöad. Man får inget annat perspektiv än där man bor, och det kan både vara bra och dåligt.

Hur har ni det annars?
– Vi har det bra, det är helt okej. Men det är lite ensamt ibland för det är inte så många ungdomar där vi bor.

Hur tycker du det är då?
– Jag har ju vuxit upp i det där. När jag bodde och var liten var det i stort sett inga barn. Då var det bara äldre. Så på ett sätt har jag blivit lite van. Det märker jag även när jag är bland folk, att jag behöver det här lugnet. Det blir lätt stressigt i huvudet om det blir mycket liksom, säger Jon Henrik Fjällgren. 

Och fortsätter: 

– Men det är också någonting man fått hantera genom åren. Vill man göra det jag gör får man räkna med att det kan bli ganska mycket. Utan publik är man ju ingenting som musiker, hehe.

Du var själv inne lite på barn. Hur tänker ni där?
– Inte än i alla fall. Vi vill som sagt ha allt på ställ. Jag vill göra så mycket innan, och säkert hon också. Så det får vänta liksom. Den dagen det sker så sker det, om det sker.

Före resplanerna väntar dock en satsning på utlandet – och nu ska Jon Henrik Fjällgren tillsammans med sitt skivbolag resa till USA för möten med folk inom branschen.

Att han gått från svenska till engelska kommenterar han så här:

– I dag som jag ser det är nästan engelsk text ett måste för att ta sig längre. Musiken man hör på radion i dag är ju i stort sett bara engelsk, i alla fall de största hitsen. Förr eller senare skulle jag nog dras dit, men aldrig ta bort jojken och det. Det hör ju ihop för mig.

Dela gärna vidare artikeln om du vill önska Jon Henrik och Maret lycka till!

TV: 10 mest spelade Så mycket bättre-låtarna

Jon Henrik Fjällgrens nya storsatsning – vill slå igenom i USA med kärlekslåt till flickvännen: ”Det är dags”