Jonas Lagerström vann ”Kockarnas kamp” – fina orden efter finalrysaren: ”Det är en ära”

Finalen av ”Kockarnas kamp”, där två otroligt skickliga kockar stred mot varandra, blev en riktig nagelbitare.

Till slut var det en sista röst som var avgörande och det var Jonas Lagerström som kammade hem segern.

Under tisdagskvällen korades Jonas Lagerström till vinnare i det populära tv-programmet ”Kockarnas kamp”. Och är alltså den nionde kocken att vinna tävlingen.

Jonas Lagerström hade en seg start i programmet men så fort han hittat takten kunde ingenting stoppa honom. Och med den farten in i mål har han numera börjat kallas för ”maskinen”.

Men det var en otroligt jämn kamp mellan kockarna Alexander Sjögren, 40, och Jonas Lagerström, 32.

Den allra sista rösten blev avgörande och till slut stod det klart att det var Jonas som plockade hem segern.

Hyllas i sociala medier

Efteråt hyllades också mästaren unisont i sociala medier. Gratulationerna har fullkomligt strömmat in och många har tyckt att ”maskinen” var en värdig vinnare

Inte minst rivalen Alexander Sjöström som hyllade Jonas på Instagram.

View this post on Instagram

Så nära men ändå inte riktigt hela vägen 😊. Fantastiskt nöjd med min insats & verkligen glad att jag fick vara med hela vägen. Det största & det viktigaste för mig med mitt deltagande i årets Kockarnas Kamp var definitivt att vara kvar så pass länge så jag fick genomföra min middag, så jag kunde få chansen att berätta en del av min historia som förhoppningsvis kunnat inspirera någon. Tyvärr gick luften ur mig något där efter & det i kombination med att maskinen @jlagers vaknade till liv ordentligt blev övermäktigt. Energin räckte tyvärr inte till i det intensiva tempo som detta spelades in i under dryga 3 veckor men jag plockade ju iallafall flest poäng på den avslutande matlagningen, det lever jag gott på 😘😄. Du är en otroligt värdig vinnare Jonas & jag är så sjukt glad att vi tillsammans nådde det mål vi satte upp inför tävlingen om att vi skulle stå där sida vid sida på finalen. Dessutom lyckades jag ju till slut besegra det evigt förföljande bronsspöket, bara en sån sak kan ju eventuellt få en att vilja tävla något mer i framtiden 😉😄 (min kära hustru @juliasoderdahl håller förmodligen helt med 🙄😘). Tack för mig & tack alla som hejat & stöttat, hoppas inte jag gjorde er allt för besvikna 😊❤️. Vi ses på @restaurantmutantur #kockarnaskamp #kockarnaskamp2020 #prego #kornblomsteffekten

A post shared by Alexander Sjögren (@sjogren_alex) on

Du är en otroligt värdig vinnare Jonas & jag är så sjukt glad att vi tillsammans nådde det mål vi satte upp inför tävlingen om att vi skulle stå där sida vid sida på finalen”, skriver Alexander i inlägget.

Men också av andra deltagare som David Enmark och Nicolina Karlsson.

”Hatten av, impad av dig och din resa”, skriver David på Instagram.

”Stort grattis. Tack för fantastiska veckor”, skriver Nicolina.

”Det är en ära att få vara med”

I en intervju med Aftonbladet berättar Jonas Lagerström att det var en självklarhet för honom att tacka ja till att medverka i programmet.

– Det var det. Det är en ära att få vara med som kock, det är många duktiga kockar som gjort det här, så det kändes jättekul. Jag är väldigt glad att det var det här året med de här kockarna som var med. Det är ett otroligt härligt gäng med ödmjuka människor, säger han till Aftonbladet.

Att Jonas faktiskt vann programmet har han lyckats hålla hemligt för alla under hela hösten.

– Den enda som vet är min fru. Mina barn vet inte heller, de är i den åldern då de kan säga det ändå. Teamet på jobbet har heller ingen aning. Alla andra jobbar ikväll men jag är ledig, säger han till Aftonbladet.

Även om tävlingen har varit tuff och intensiv är han glad över att han ställde upp i tävlingen.

– De här tre veckorna som vi var där är verkligen ett minne för livet.

Jag kan inte vara den enda som uppskattar programmet ”Kockarnas kamp”. Dela gärna artikeln för att gratulera Jonas till segern!