Lisa Marie Presleys dödsorsak chockar vännerna – visste inte om hemligheten som tog livet av stjärnan

Artisten Lisa Marie Presley och enda dotter till Elvis Presley, dog i januari endast 54 år gammal.

Dödsbeskedet chockerade inte bara fans utan också hennes nära och kära som aldrig hade anat att stjärnan hade hälsoproblem.

Dessa sår öppnades igen efter att Lisa Maries officiella dödsorsak släppts offentliggjordes.

Nu uttalar sig hennes vänner och säger att de blev chockade när de fick reda på en hemlighet som sångerskan höll för dem som i slutändan ledde till hennes död.

Det var i januari tidigare i år som Lisa Marie Presley fördes akut till sjukhus efter att ha drabbats av hjärtstopp. 

Enligt sajten TMZ hittade Presleys medvetslös av hushållerskan i badrummet. 

Hennes före detta make, Danny Keough som kom snabbt på plats utförde hjärt -och lugnräddning tills ambulanspersonal anlände.

Men stjärnans liv gick inte att rädda.

Timmar senare bekräftade hennes mamma Priscilla att dottern hade somnat in.

”Hon var den mest passionerade, starka och kärleksfulla kvinnan jag någonsin har känt”, skrev Priscilla då.

Lisa Marie Presley blev 54 år gammal.

Elvis Presley, Priscilla Presley, Lisa-Marie Presley
Foto: TT

LÄS MER: Dottern Rileys sista bekännelse om Lisa Marie Presley – bekräftar det alla misstänkt i handskrivna brevet

Lisa Marie Presleys dödsorsak

Länge var det oklart kring vad som hade orsakat hennes död, men nyligen kom den slutgiltiga obduktionen.

En ny obduktion visar att stjärnan dog av att tunntarmen blockerats, vilket enligt rapporten orsakats av en magsäcksoperation som Presley genomgick för flera år sedan, uppgav rättsläkaren i Los Angeles.

”Obstruktionen var i form av en strypt tunntarm orsakad av sammanväxningar som utvecklades efter en operation för flera år sedan. Detta är en känd långtidskomplikation för den här typen av operationer”, står det i rapporten.

I den toxikologiska rapporten uppger rättsläkaren också att Lisa Marie Presley opioider och andra smärtstillande mediciner i sitt system när hon dog, skriver ABC News.

Men det framgår att dessa inte var orsaken till Lisa Maries död, utan döden bedöms vara naturlig.

Lisa Marie Presley. Foto: Kathy Hutchins / Shutterstock

LÄS MER: Lisa Marie Presleys tragiska öde – Elvis enda barn präglades av hjärtesorger under hela sitt liv

Vännernas chock efter Lisa Marie Presleys tragiska död

Ändå kom uppgifterna i rapporten som en chock för många av Presleys vänner, som inte hade någon aning om att hon hade genomgått en  gastric bypass och undrade varför hon ens fick en.

”När såg Lisa någonsin se ut som om hon behövde en gastric bypass?” säger en vän sa till Page Six. ”Hon var inte alls stor. Jag vet inte vilken typ av läkare som skulle utföra den här operationen på henne.”

Gastric bypass används ofta för att behandla fetma och kan involvera ett magband men proceduren medför risker som Presley borde ha varit medveten om, säger experter.

”Osäker på vilken operation hon hade gjort men det låter som en gastric bypass kanske,” sa kirurgen Sam Mehta till The Mirror. ”Det finns en risk att utveckla ett inre bråck med denna operation och ja hon borde ha blivit varnad innan operationen.”

Lisa Marie Presley
Foto: Shutterstock

Rättsläkarens rapport uppgav att Presley var febrig, illamående och kräktes i månader före sin död, men att hon aldrig uppsökte sjukvård för detta, enligt People .

Presley ”har alltid haft problem med sin vikt”, sa Jeffrey Augustine, som kände Presley genom sin tidigare anknytning till Scientologi.

Han berättade för Page Six att Presley gick på en snabbdiet för att gå ner 40 kilo innan premiären av filmen ”Elvis”, och sa att hon kämpade med att leva i sina föräldrars skugga .

”Det faktum att hon påstås ha dött av den här operationen överraskade mig verkligen”, tillade han.

LÄS MERLisa Marie Presley bar på en mörk hemlighet – efter hennes död kom sanningen fram

Kirurgens varning efter Lisa Marie Presleys död

Användningen av läkemedel för att gå ner i vikt blir mer och mer utbredd i Hollywood, men experter menar att folk borde vara mer medvetna om hälsoriskerna.

Plastikkirurgen Dr. Terry Bubrow berättade för TMZ att många patienter som genomgick gastric bypass använder läkemedel som Ozempic efteråt för att gå ner mer i vikt. 

Det är ännu inte känt om Presley tog det läkemedlet eller något liknande, men Bubrow misstänker att det kan ha varit en orsak och uppmanar andra att vara försiktiga.

”Nya studier har visat att om du tar läkemedel av Ozempic-typ, kan de sakta ner dina tarmar och det kan vara den perfekta olyckliga stormen från tidigare operationer med ärrbildning i tarmen”.

Lisa Marie Presley blev 54. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP/TT

”Ingen pratar om det här just nu – men vi måste prata om det”, tillade han.

Och man kan minst sagt säga att Lisa Marie Presley upplevde mycket tragedi under sitt liv som kan ha lett till att hon tog till drastiska och livsfarliga metoder.

Arvet efter Lisa Marie Presley

Hennes liv rapporterades det flitigt om i skvallerpressen och 2020 förlorade hon sin son Benjamin Keough efter att han tagit sitt liv.

Hon var ensam arvtagare till Elvis egendom, som hon ärvde 1993, inklusive Graceland. 

Hon ägde dessutom 15 procent av Elvis Presley Enterprises. 

Även om Lisa Marie bara var ett barn när hennes pappa dog, hade de en nära relation. Elvis döpte sitt privatjet till Lisa Marie efter henne.

Lisa Marie Presley
Foto: TT/Damian Dovarganes

Dessutom följde hon i sin fars fotspår med sin egen musikkarriär och släppte tre album. 

Under sitt liv fick hon förutom sonen Benjamin även dottern och skådespelerskan Riley Keough och de 14-åriga tvillingarna Finley och Harper.

Så oerhört tragiskt, ditt liv tog slut alldeles för tidigt Lisa Marie Presley. Men vi är övertygade om att du och din pappa är återförenade nu i himlen.