Malin Olsson ord om skamliga förslagen från föräldrar – efter Sommarlov-succén: ”Lätt genomskinligt…”

Malin Olsson är en riktig veteran när det kommer till att leda program i SVT.

I år blir det hennes nionde säsong i kanalens barnprogram ”Sommarlov” och även om hon går hem stort hos barnen, är det också en hel del pappor som också skickar förfrågningar till henne.

– Ibland när nån kommer fram och ska ta en bild till sin son kan jag ibland få känslan att bilden nog egentligen är till honom själv och att han ska visa den för sina vänner, säger Malin Olsson till Aftonbladet.

Jag kommer väl ihåg när jag var barn och följde sommarlovsprogram på tv.

Det var inte bara roligt att få titta på olika upptåg, men också kunna prata med vännerna om vad som hade hänt i det senaste avsnittet när man träffades på sommarlovet.

Under de senaste åren har Malin Olsson varit den som guidat barn i Sverige och skapat en riktig fin sommarstämning i programmet ”Sommarlov”.

Sommarlov, Malin Olsson
Foto: Mattias Ankrah /SVT

Utmaningarna i årets program

Malin som nu ska göra sin nionde säsong som programledare för programmet, kommer likt många andra behöva göra flera förändringar på grund av coroankrisen i programmet.

Till exempel kommer inte någon publik att finnas på plats.

– Det är jättesorgligt på alla sätt och vis, det har varit ett av våra stora driv. Men känner sig som en rockstjärna när man kliver ut där tidigt på morgonen med alla barn. Men vi kör på, inget ska stoppa oss. Vi är kompisarna som alltid är där och aldrig sviker när det är oroligt runtomkring, det känns viktigare än någonsin faktiskt, nästan som att man gör en samhällstjänst, säger Malin Olsson till Aftonbladet.

Och framgången har verkligen varit stor för programmet och Malin.

Malin Olsson
Foto: SVT

Skamliga förslagen från föräldrar

Tv-profilen berättar för tidningen att hon inte bara gått hem hos barnen utan också föräldrarna.

– Haha, det har väl hänt att det kommit lite, men det är mer på nätet i så fall, folk som skriver i direktmeddelanden eller skickar sitt telefonnummer. Ibland när nån kommer fram och ska ta en bild till sin son kan jag ibland få känslan att bilden nog egentligen är till honom själv och att han ska visa den för sina vänner, säger Malin Olsson och fortsätter:

– Det blir lite lätt genomskinligt. Ibland retas jag tillbaka: ”är det du eller sin son som ska ha bilden”. Det får man kosta på sig, säger hon och skrattar.

Skönt att höra att du tar det så lätt Malin. Du är verkligen fantastisk och en riktig glädjespridare!