Foto: TV4

Marcus Oscarsson bryter tystnaden – första orden efter uppgifter om petningen från TV4

Efter uppgifterna om Marcus Oscarssons osäkra framtid på TV4.
Nu slår tv-profilen tillbaka.
I ett inlägg på Facebook bryter han nu tystnaden – och lägger korten på bordet.

Det var på onsdagsförmiddagen som uppgifter kom om att Marcus Oscarssons, 47, framtid på TV4 är osäker. Branschtidningen Dagens Media rapporterar att profilen slutar på sin post som inrikespolitisk kommentator efter över tio år på kanalen.

Detta som en del i ett större sparpaket på TV4, enligt källuppgifter till Dagens Media.

Nu väljer Marcus Oscarsson själv att ge sin syn på saken.

LÄS MER: Uppgifter: Därför petas Marcus Oscarsson från TV4 – tvingas bort efter alla år

Artikeln fortsätter under bilden.

Marcus Oscarsson
Foto: TV4

Marcus Oscarsson slår tillbaka: ”Ska inte sluta”

Enligt statsvetaren och tv-journalisten som medverkat i kanalen sedan 2012, kommer han att fortsätta på sin post även framöver. Oscarsson förklarar att han kommer att ha fokus på det amerikanska presidentvalet som avgörs hösten 2024.

– Jag har varit politisk kommentator i 12 år på TV4 och fortsätter med det även framöver. Jag ska alltså inte sluta som kommentator och det pågår inga förhandlingar om mig, skriver Oscarsson på onsdagsförmiddagen.

LÄS MER: Marcus Oscarssons oväntade relation till kronprinsessan Victoria – i det förflutna

Han fortsätter:

– Och inte heller stämmer det att min medverkan ska bantas utan jag kommer snarast synas mer än vanligt framöver då det precis som inför 2012, 2016 och 2020 stundar ett spännande USA-val.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Tv-profilen skriver på sin Facebook-sida, där han följs av över en halv miljon tittare, att han är oförstående till uppgifterna om att hans framtid på kanalen är osäker.

– Jag har ingen aning om varför alla dessa medier skriver detta – media gör ett strålande jobb men ibland kan det bli fel.

LÄS MER: Efter dramatiska ryktena om Marcus Oscarsson – tittarnas starka markering mot TV4

Marcus Oscarsson har sedan 2012 medverkat i olika TV4-sammanhang. Han har varit kanalens store expert inom såväl inrikes- som utrikespolitik, och nått en stjärnstatus på kanalen. Framför allt har hans pedagogiska förklaringsmodeller varit djupt uppskattade av tittarna genom åren.

För detta har han tilldelats Begriplighetspriset, och även nominerats till tv-priset Kristallen under åren. Han fick också ta emot Djurskyddspriset år 2019.

Nöjeslivet söker TV4.