Marcus Oscarssons hyllning till Anna Bergendahl – efter Melodifestivalen: ”Bästa låten!”

Anna Bergendahl slog igenom redan som 16-åringen i TV4:s ”Idol” 2008. Två år senare nådde hon sin hittills största höjdpunkt i karriären – när hon vann hela Melodifestivalen 2010.

Bidraget ”This is my life” lyckades dock inget vidare i Eurovision song contest – och är fortfarande enda gången Sverige inte lyckats ta sig vidare till final i den stora tävlingen.

Efter fiaskot i Eurovision har det varit relativt tyst om Anna Bergendahl, 28. Men i lördags gjorde artisten, åtta år efter finalsegern, comeback i Melodifestivalen med bidraget ”Ashes to ashes”. Låten nådde till slut Andra chansen – och en av alla tittare som gillade Annas framträdande var TV4:s politiske expertkommentator Marcus Oscarsson.

https://www.facebook.com/marcus.oscarsson.7/photos/a.591567890949857/1837263163046984/?type=3&theater

”Bästa låten kom på slutet. Men helst hade man velat höra Eric Saade köra en låt också ????”, skriver Marcus Oscarsson på Facebook. 

Anna Bergendahl fick till slut nöja sig med en ny kvalchans. I början av mars tävlar hon på hemmaplan i Nyköping i Andra chansen, då hon på nytt ska försöka ta sig till finalen i Friends Arena.

Inför avgörandet i deltävlingen berättade Bergendahl om sina stora förväntningar.

– Det känns fantastiskt. Jag är så sjukt peppad, sade hon till Nöjeslivet.

De senaste åren har hon studerat till läkare i Örebro.

– Jag har alltid velat bli det. Jag gick samhällsvetenskapligt program och behövde komplettera med lite kursen. Sen skrev jag högskoleprovet sju gånger, jag fick kämpa för att komma in. Det har alltid varit en dröm, men inte en självklarhet eftersom jag inte är lagd åt det hållet. Men så kom jag in och det passade mig bra, berättade Anna Bergendahl, som är halvvägs in i studierna.

Topptippad inför Melodifestivalen

Hon tycker det fungerar bra att kombinera studierna med musiken.

– Det är ju olika delar av hjärnan som jag använder. När jag pluggar blir jag trött av en lång dag, men så kan jag ändå gå in i studion och bli inspirerad och få energi. Att plugga är ju väldigt flexibelt, det är inte som ett heltidsjobb, sade Bergendahl tidigare till Nöjeslivet.

DELA gärna vidare om du liksom Marcus Oscarsson vill se Anna i finalen!

Anna Bergendahl försvann helt efter Melodifestivalen – nu berättar hon om oväntade drömmen

LÄS MER: Melodifestivalen 2019: Artister, TV-tider och resultat

Melodifestivalen 2019: Artister, TV-tider och resultat