Nu lyfter John Lundvik till Israel och Eurovision – här är hans ord till svenska folket

John Lundvik vann Melodifestivalen i överlägsen stil.

I dag flyger han ner till Israel där han ska försvara de blågula färgerna i Eurovision song contest.

– Jag har fått den största gåvan en artist kan få, säger han till Nöjeslivet om att få representera Sverige.

Det är snart två månader sedan John Lundvik tog en historisk seger i Mello med låten ”Too late for love”. 

– Det har hänt extremt mycket, både som professionell och som människa. Det här har på något sätt blivit en kick off där allting man drömt om är sant, och har blivit sant. Vinsten har gjort att man nu gör allt det man vill göra, säger han till Nöjeslivet.

John Lundvik var favorittippad inför Melodifestivalen. Men att det skulle gå så bra som det faktiskt gjorde var något som inte ens Lundvik vågat hoppas på.

– Sen hade jag nog aldrig räknat med att det skulle bli en sån monumental succé som det blev. Det är inte längre min låt utan nu är det Sveriges låt. Och det har förändrat väldigt mycket. I det privata, att vara ute bland folk, så är det väldigt många som kommer fram och säger ”hej”, eller ”lycka till, vi håller på dig”. Så var det inte för bara några månader sen, säger John och fortsätter:

– Det är inte bara en som kommer fram utan det är sju av tio när man går i folkmängder. Det har blivit så enormt häftigt. Att det har blivit en typ av kärlek där folk vill komma fram och säga något snällt.

John Lundvik tackar svenska folket inför Eurovision song contest

Nöjeslivet träffar John Lundvik i slutet av april. Då har han ännu inte hunnit bli nervös för att resa ner till Tel Aviv och Eurovision i Israel.

– Men då jag står på Arlanda, då kommer det börja krypa på. Absolut!

I dag lyfte flyget för John Lundvik och den svenska Eurovision-delegationen. Inför tävlingen vill Lundvik passa på att skicka tack till svenska folket.

– Jag har fått den största gåvan en artist kan få. När ens egen låt blir landets låt, det är ett kvitto som är ganska svårslaget. Så tack för det!

Eurovision song contest-finalen går av stapeln den 18 maj. John Lundvik och Sverige tävlar i semifinalen den 16 maj.

Lycka till nu John! Dela gärna om du också håller på John Lundvik i Eurovision!

Eurovision song contest 2019: Final, vinnare och resultat