Sven Melanders nya besked – klar för ny komediserie i TV

Sven Melander är tillbaka i hetluften.
Här är den folkkära veteranens kommande framtidsplaner.
– Man säger ibland att verkligheten överträffar dikten, men jag vet inte det, säger Melander.

Skådespelaren, tv-profilen och journalisten Sven Melander har varit ständigt aktuell i flera decennier.

Nu kliver den folkkära 72-åringen in i en ny roll.

Melander är klar för Kanal 5:s nya satsning ”Full hus” – en ny komediserie med bland andra Katarina Ewerlöf och Cecilia Forss.

Serien handlar om vad som händer när ett par i 30-plusåldern med höga ambitioner misslyckas med drömprojektet, sätts i konkurs och tvingas flytta hem till hennes föräldrar.

Kanalen beskriver serien på följande vis i ett pressmeddelande:

”Impulsiva Karin (Liv Mjönes) har aldrig riktigt hittat sitt kall i livet – till skillnad från Henke (Fredde Granberg), vars dröm är att driva sin restaurang till absoluta toppklass. Men när restaurangen går i konkurs och drömmen i kras måste han svälja sin gastronomiska stolthet. Barskrapade och skamsna tvingas Karin och Henke flytta hem till Karins föräldrar, men intalar sig själva och alla andra att det bara är tillfälligt”.

I rollistan märks alltså, förutom Liv Mjönes, Fredde Granberg, Sven Melander och Katarina Ewerlöf, även kända namn som Cecilia Forss, Niklas Engdahl, Fredrik Hallgren och Peter Apelgren.

– Man säger ibland att verkligheten överträffar dikten, men jag vet inte det. I ”Fullt hus” är jag gift med Katarina Ewerlöf, pappa till Liv Mjönes och Cissi Forss, har ett underbart barnbarn, bor i flott villa och har sommarställe och två miljoner på banken. Enda molnet på min himmel är min svärson – Fredde Granberg…, säger Sven Melander.

Nya komediserien ”Fullt hus” har premiär i Kanal5 och på Dplay under 2020.

Gillar du också att Sven Melander är tillbaka i tv? Dela då gärna vidare och skriv en kommentar!

TV: Sveriges TV-historia