Pippi-trion har återförenats efter 55 år – nya bilden visar barnstjärnornas förvandling: ”Känns som familj”

Pippi Långstrump, Tommy och Annika har återförenats!
Över fem decennier efter succén som barnskådisar möttes Inger Nilsson, Pär Sundberg och Maria Persson – i solskenet på Mallorca.
– För mig känns det som familj, nästan som syskon, säger Pär Sundberg till Mallorca Magazin.

De blev kända över en natt i Sverige – och har för evigt skrivit in sig i historieböckerna.

Inger Nilsson, Pär Sundberg och Maria Persson blev Pippi Långstrump, Tommy och Annika med hela svenska folket och, så småningom, även världen.

Barnskådespelarna var bara mellan 10-12 år gamla när första tv-serien om Astrid Lindgrens älskade rollfigur sändes i SVT första gången 1969. Den var till stor del inspelad i och omkring Visby, och var faktiskt en svensk-tysk samproduktion liksom den efterföljande filmen ”Pippi Långstrump på de sju haven”.

I rollerna i dessa ikoniska första spelningar av Pippi såg vi även etablerade filmskådespelare som Beppe Wolgers, Jarl Borssén och Martin Ljung.

Men det var förstås Nilsson, Sundberg och Persson som var de klarast lysande stjärnorna i serien och filmerna om Pippi.

Artikeln fortsätter under bilden.

ARKIV 1969AUG Barnskådespelarna Pär Sundberg, Inger Nilsson och Maria Persson i rollerna som Tommy, Pippi Långstrump och Annika läser ur manuskriptet under filminspelningen av "Pippi på de sju haven" på borggården i Vaxholms fästning strax utanför Stockholm i augusti 1969. Foto: Jan Collssiöö/TT
ARKIV 1969AUG Barnskådespelarna Pär Sundberg, Inger Nilsson och Maria Persson i rollerna som Tommy, Pippi Långstrump och Annika läser ur manuskriptet under filminspelningen av ”Pippi på de sju haven” på borggården i Vaxholms fästning strax utanför Stockholm i augusti 1969. Foto: Jan Collssiöö/TT

Inger Nilsson är den ur trion som förmodligen är mest känd för den breda allmänheten. Hon har bland annat medverkat i andra mediala sammanhang som På spåret och Sommar i P1.

År 2015 gjorde hon comeback på vita duken i en uppmärksammad roll som rektor i guldbaggebelönade ”Efterskalv”. Den senaste filmen hon medverkade i kom ifjol: familjefilmen ”Lill-Zlatan och morbror raring”.

”Tommy och Annika” har dock levt ett liv utanför rampljuset.

LÄS MER: Tommy och Annika försvann helt efter succén i Pippi – så ser barnskådespelarna ut idag

Pär Sundberg som spelade Tommy föddes 1957 i Stockholm. Maria Persson som spelade Annika föddes två år senare, också hon i Stockholm. De har båda numera, i vuxen ålder, sina respektive liv i Spanien – och det var också där som trion nyligen återförenades.

En tysk programledare såg till att mötet arrangerades, uppger TV4.

– Det är som att möta gamla vänner. Vi delade några av våra barndomsår med varandra, säger Inger Nilsson till Mallorca Magazin, enligt TV4.

De tycks alla glada över att ses igen, efter alla dessa år.

– För mig känns det som familj, nästan som systrar och bröder. Vi har det här gemensamt. Vi har ett starkt band. Även om vi inte ses på flera år, så när vi ses känns det som i går, säger Pär Sundberg.

Visst är det fascinerande att se hur dessa älskade barnskådespelare ser ut idag? 

Dela gärna artikeln vidare till alla som älskar nostalgi!