Rolf Lassgårds nya ord efter skilsmässan från hustrun – så är singellivet: ”Det gör det lättare”

Efter 38 års äktenskap skilde sig skådespelaren Rolf Lassgård från hustrun Birgitta. Nu, lite drygt ett år efter att skilsmässan blev offentlig, bryter Lassgård tystnaden om hur nya livet som singel är.

– Det blir lite självt ibland, särskilt på vintern, säger den folkkära skådespelaren i en intervju med Aftonbladet.

Rolf Lassgård är en av Sveriges i särklass mest hyllade skådespelare i modern tid. Han har haft huvudroller i storfilmer som Jägarna, Under solen, En man som heter Ove, och Min pappa Marianne.

Han har även vunnit två guldbaggar för utmärkelserna “Bästa manliga huvudroll”, och varit nominerad flera gånger. 

Rolf Lassgård
Foto: TT

Till skillnad från många andra som dragit sig undan rampljuset med åldern har Rolf Lassgårds karriär fortsatt peka uppåt. 2018 gjorde han succé i tv-serien “Jägarna”, som är en spin off på populära filmen från 1996. 

”Var svårflörtad”

Under sin blomstrande karriär har Lassgård alltid haft hustrun Birgitta vid sin sida, som har gifte sig med 1982.

– Hon var svårflörtad och jag fick jobba för att vinna hennes gunst, har Rolf Lassgård tidigare berättat för Hemmets journal.

Foto: TT

–Vi har ju levt ett helt liv ihop och vår relation är mycket mer än bara passion. Det är också vänskap och gemensamma värderingar. Jag älskar hennes humor och hängivenhet. Och hennes skratt, sade Lassgård i intervjun från 2018.

Skilde sig efter 38 år

Men 2021 kom det till Gefle Dagblads kännedom att paret skickat in en skilsmässoansökan.

– Det är inga konstigheter. Vi har levt otroligt länge tillsammans och det här är något vi har kommit fram till tillsammans. Vi har valt att gå skilda vägar, men är fortfarande vänner. Och vi har tre fantastiska barn ihop och tre finfina barnbarn så det finns liksom ingen konflikt här på det sättet, sa Rolf Lassgård till tidningen då. 

Livet som singel

Nu har det gått nästan ett år sedan uppbrottet, och Rolf Lassgård har valt att bosätta sig i sommarhuset på Österlen i Skåne.

När Aftonbladet frågar hur livet efter skilsmässan varit säger han att det varit mycket jobb, bland annat med inspelningarna av nya tv-serier som han snart är aktuell i. 

– Jag har ju jobbat en del, det gör det lättare. Men det är klart det är annorlunda att komma hem. Det blir lite självt ibland, särskilt på vintern. Men jag är inte ensam, ett av barnen bor i närområdet i Skåne, säger Lassgård till Aftonbladet.

På frågan om han fått många inviter från kvinnor sedan han blev singel svarar han:

– Nä… det får jag inte och jag bor ju ute på landet.

Vi önskar Rolf Lassgård allt gott. Dela gärna om du också tycker att han är en fantastisk skådespelare.