Sarah Dawn Finers besked – efter avskedet från SVT: ”Känts så viktigt”

För två år sedan tog Sarah Dawn Finer över stafettpinnen efter Kalle Moraeus i SVT:s flaggskepp ”Så ska det låta”.

Men efter 25 säsonger tar programmet paus och nu berättar Sarah om sina framtidsplaner.

”Så ska det låta” har sänts i 25 år i tv-rutan och samlat många av våra mest folkkära artister. Länge var Peter Harryson programledare, innan Peter Settman, Kalle Moraeus och nuvarande Sarah Dawn Finer tog över.

Genom programmets historia, har flera kända svenska artister gästat programmet så som Tommy Körberg, Barbro ”Lill-Babs” Svensson och Magnus Carlsson.

Men efter 25 säsonger kom beskedet att programmet nu tar paus – på obestämd tid.

– Vid olika tillfällen stuvar vi om i utbudet och i tablåerna. Efter den här säsongen som vi tycker varit jättefin så har vi känt att vi gör en paus, vi låter det bli lite tillväxt på artister och vi ska se till att vi hittar andra sändningstider och tillfällen så småningom, säger SVT:s underhållningsbeställare Peter Nyrén, till Aftonbladet Nöje.

Så ska det låta
Efter 25 säsonger tar flaggskeppet paus. Foto: Pernilla Thelaus /SVT

Trots miljonpublik – programmet läggs ner

På sin Instagram berättar nu programledaren Sarah Dawn Finer själv om känslorna efter avskedet.

”Det tog mig ett par år att tacka ja, och när väl tiden och livet var redo för denna härliga utmaning, så siktade jag på att göra så gott jag kunde till 25 säsonger, och nu är det programmet här”, skriver hon på Instagram.

Hon skriver vidare och tackar sina kollegor som hon arbetat med under årens lopp och glädjen över att programmet fortsatt dra miljonpublik.

”Att dessutom ha haft en så här stor och fantastisk tittarskara är inte många förunnat idag, och något vi inte tagit för givet och därför verkligen är glada över”, skriver hon.

Sarah Dawn Finers planer efter avskedet

Nu berättar Sarah Dawn Finer själv om sina framtidsplaner efter programmet.

”SVT har ju säkrat formatet och köpt det, så pausen gör ju att dom kan bestämma hur dom vill förvalta det i framtiden, nu efter 25 säsongers milstolpe. Allt är föränderligt I en ny tid av tv tittande. Det är bra och en självklarhet för mig men vad det innebär mer än så, det vet jag inte än”, skriver hon och fortsätter:

”Men ett är säkert.. Jag har många drömprogram kvar att leda och att skapa.
I många olika format. Nu är det tid att andas, sen tid att skriva ny musik, gå in i studion, tid att vara ute och spela, skådespela mer, producera underhållning och planera nya TV projekt för olika plattformar, i framtiden”.

Vi ser fram emot att få höra mer från dig snart Sarah! Du är en fantastisk programledare!