STORT GRATTIS: Anna Bergendahl klar med läkarutbildningen – visar upp glädjen på examen: ”Jag gjorde det”

I höstas påbörjade sångfågeln och Mellostjärnan Anna Bergendahl sin sista termin på läkarlinjen. Nu är hon klar, och delar med sig av den stora glädjen från examen.

2008 sökte Anna Bergendahl från Nyköping till Tv4:s långkörare Idol. Snabbt insåg juryn att Anna bar på en helt unik röst och att hon skulle gå långt i tävlingen.

Och så blev det, Anna tog sig till toppen och slutade femma i tävlingen.

Artikeln fortsätter under videon:

Bara två år efter Idol ställde sig Anna på scenen i Melodifestivalen och vann. Låten ”This is my life” blev en storfavorit hemma i Sverige men i Eurovision Song Contest gick det inte riktigt lika bra.

Men Anna är inte den som ger upp. De senaste åren har Anna ställt upp i Melodifestivalen tre gånger och med superhits som ”Ashes to Ashes”, ”Kingdom come” och ”Higher power” har Anna ständigt varit en av tittarnas favoriter.

I somras turnerade hon med Rix Fm och deltog i flera andra sammanhang som exempelvis i TV4:s ”Lotta på Liseberg” och i julas syntes hon i allt från uppesittarkvällar till Nyhetsmorgon.

Förutom musiken har Anna också en fot i vården. 2016 valde hon att gå i sin pappas fotspår och började studera till läkare på Örebros universitet.

– Min pappa Henrik har arbetat som läkare under hela min uppväxt. Han är min stora förebild och inspiration. I dag är han 71 år gammal, men jobbar fortfarande några dagar i månaden, berättade Anna för Allas i februari 2022.

Tog en paus från läkarstudierna

Men när hon skulle delta i Melodifestivalen tog hon en paus.

– Jag hoppar på igen när jag kan. Jag pluggade samtidigt som jag var med i Mello förra året, och det blev väldigt splittrat då. Först skulle man tävla, sen på måndag skulle man vara i skolan. Jag återvände i höstas men nu är det paus och fokus på det här, sade Bergendahl till Nöjeslivet 2020.

Under coronapandemin var Anna däremot inte sen med att rycka in och hjälpa till i vården.

– Jag såg en notis om det och det var självklart. Det var någon läkarstudent som sa att man gjorde det på reflex. Det är inneboende hos oss på något sätt tror jag. Man vill bli läkare för att hjälpa andra människor. Och nu får man kanske även chansen att hjälpa sitt land. Jag hoppas att vi inte kommer dit att vi behöver ta in läkarstudenter, men om de ringer är jag redo, sade hon då i ”Nyhetsmorgon”.

Och i höstas var det dags för Anna att sätta sig i skolbänken igen, något hon delade med sig av i ett inlägg på Instagram.

– Första dagen på sista terminen på läkarprogrammet. Känns svindlande och högtidligt. Nu kör vi! skriver den folkkära artisten på Instagram.

I kommentarsfältet strömmade hejaropen in från vänner och kollegor.

”Så cool”, skrev Jill Johnson.

”Fan va grym du är”, skrev Lina Hedlund.

LÄS MER: Anna Bergendahl går in i finalen på läkarutbildningen – folkkära artisten: ”Svindlande och högtidligt”

Anna Bergendahl är klar med läkarstudierna

En termin har sedan gått och Anna Bergendal har kämpat sig igenom den sista delen av läkarlinjen. På Instagram delar hon med sig av den stora lyckan.

”Igår tog jag läkarexamen! Vilket jäkla berg att bestiga. I did it! 🥂 Yesterday I graduated Medical School! 🌟”

Även den här gången överöses Anna med grattishälsningar och glada hejarop.

”Hurra! Vilken prestation! Mjuka empatiska människor i vården”, skriver Stina Wollter.

”Grattis”, skriver Benjamin Ingrosso.

”Mäktiga du! Grattis!”, skriver Anna Stadling.

”Stort grattis Anna och bra jobbat”, skriver Sanna Nielsen.

Så bra kämpat Anna, stort grattis. Du är verkligen en förebild.