Foto: Jonas Ekströmer / TT & Instagram @annabergendahlofficial

Anna Bergendahl går in i finalen på läkarutbildningen – folkkära artisten: ”Svindlande och högtidligt”

Folkkär stjärna på scen.
Ambitiös student i skolbänken.
Nu går artisten Anna Bergendahl in i sin sista termin på läkarprogrammet.
– Känns svindlande och högtidligt, skriver hon.

Anna Bergendahl slog igenom stort när hon vann Melodifestivalen 2010 med låten ”This is my life”. Redan två år dessförinnan hade hon gjort stor succé i TV4:s Idol.

Artisten med den karaktäristiska rösten och härliga scenutstrålningen har de senaste åren fått stora radiohits med låtarna ”Ashes to Ashes”, ”Kingdom come” och ”Higher power” från hennes Melodifestivalmedverkan.

I sommar har hon varit högaktuell med turnén Rix Fm festival som turnerat runtom i landet. Dessutom har Anna låtit publiken njuta av hennes röst i andra sammanhang, som exempelvis i TV4:s ”Lotta på Liseberg”.

Ville hjälpa till i vården under coronapandemin

Vid sidan av artistkarriären har Anna Bergendahl också studerat till läkare. Detta var någonting hon inledde 2016.

När hon senare medverkade i Melodifestivalen tog hon en liten paus från studierna, berättade hon i en intervju med Nöjeslivet 2020.

– Jag hoppar på igen när jag kan. Jag pluggade samtidigt som jag var med i Mello förra året, och det blev väldigt splittrat då. Först skulle man tävla, sen på måndag skulle man vara i skolan. Jag återvände i höstas men nu är det paus och fokus på det här, sade Bergendahl då, till Nöjeslivet.

STOCKHOLM 20220305 Anna Bergendahl framför bidraget Higher Power under lördagens semifinal i Melodifestivalen på Friends Arena. Foto: Jonas Ekströmer / TT
STOCKHOLM 20220305 Anna Bergendahl framför bidraget Higher Power under lördagens semifinal i Melodifestivalen på Friends Arena. Foto: Jonas Ekströmer / TT

LÄS MER: Anna Bergendahls kollaps – öppnar upp om svåra kampen: ”Gick mot min egen avrättning”

När sedan coronapandemin bredde ut sig över världen valde Anna Bergendahl att anmäla sitt intresse för att kliva in i vården och hjälpa till.

– Jag såg en notis om det och det var självklart. Det var någon läkarstudent som sa att man gjorde det på reflex. Det är inneboende hos oss på något sätt tror jag. Man vill bli läkare för att hjälpa andra människor. Och nu får man kanske även chansen att hjälpa sitt land. Jag hoppas att vi inte kommer dit att vi behöver ta in läkarstudenter, men om de ringer är jag redo, sade hon då i ”Nyhetsmorgon”.

Anna Bergendahl om finalen i läkarstudierna

När vi nu tittar på kalendern och ser att det är slutet på augusti innebär det också att höstterminen på landets skolor börjar komma igång.

Nu berättar Anna Bergendahl att hon siktar in sig på sin sista termin på läkarprogrammet.

– Första dagen på sista terminen på läkarprogrammet. Känns svindlande och högtidligt. Nu kör vi! skriver den folkkära artisten på Instagram.

Inlägget har i skrivande stund fått hundratals kommentarer med lyckönskningar, bland annat från flera av Annas artistkollegor.

– Fan va grym du är, skriver Lina Hedlund i en kommentar till Bergendahls inlägg på Instagram.

– Såå cool, skriver Jill Johnson till Bergendahl.

Även Charlotte Perrelli stämmer in i hyllningskören.

– Grymt jobbat!!!! skriver Perrelli.

Vilken förebild du är, Anna! Stort lycka till med studierna!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar till denna sångfågel!