STORT GRATTIS: Niklas Strömstedt fyller 64 – här är fem anledningar till att vi älskar honom

Niklas Strömstedt är en av våra mest älskade musiker och genom åren har han givit oss oförglömliga hits som flitigt spelas än idag.

Han har fångat många hjärtan under sin långa karriär och bjudit på magiska framträdanden som sent ska glömmas.

Nu fyller stjärnan 64 och därför vill vi hylla honom genom att lista fem av anledningarna till att han är så fantastisk.

Niklas Strömstedt är ett välkänt ansikte hemma i de svenska hushållen.

Han har både haft en egen solokarriär och gjort dundersuccé tillsammans med den enormt populära gruppen GES.

niklas strömstedt
Foto: Erik Simander / TT

Han är dessutom gift med den folkkära programledaren Jenny Strömstedt.

De har gemensamt bjudit på mängder av underhållning i sitt program ”Tillsammans med Strömstedts” i TV4 som uppskattas av massvis med tv-tittare.

Nu har det blivit dags för den underbara stjärnan att fylla 64 och vi vill därför bjuda på en liten hyllning till artisten.

Fem anledningar till varför vi älskar Niklas Strömstedt

1: Han är rolig

Niklas har gång på gång bevisat att han har ett stort sinne för humor.

I tv-shower, intervjuer och inte minst i det egna programmet tillsammans med Jenny, är han ofta både genuin och sarkastisk på ett klockrent sätt.

En del människor behöver inte försöka speciellt mycket för att vara hysteriskt roliga och Niklas Strömstedt är precis en sådan person.

I det här klippet från ”Let’s dance” tar han sig ann rollen som en orolig hemmaman och med fantastiska David Hellenius som bara spelar med får hela publiken sig ett skratt.

2: Han älskar det han gör

Att ha talang och begåvning innebär inte alltid att man blir en succé som artist.

När den talangen inte arbetar hårt för att nå sina mål blir den bortkastad, men i Niklas Strömstedts fall är det långt ifrån sanningen.

Han älskar verkligen det han gör och det bidrar med en genuinitet till både hans musik, person och identitets om artist.

I en intervju i TV4 Nyhetsmorgon berättar han och hans vapendragare från GES hur fantastiskt de tycker det är att få stå på scenen.

”Vansinnigt roligt, asså det är ju fortfarande, tycker jag, det roligaste som finns att stå och spela låtar som man ser att folk tycker om”, sa han då.

3: Han är otrolig live

Förutom att bara tycka om att spela och älska att stå på scenen så besitter Niklas Strömstedt även en enorm talang.

Han har bjudit på helt underbara framträdanden.

Att vara duktig på live-framträdanden är en ynnest få förunnat men han besitter verkligen den förmågan.

När han uppträdde i TV4’s gala ”Toner för Miljoner” år 2001 bjöd han på ett stämningsfullt nummer med sin stora hit ”Oslagbara”.

Hans stora scennärvaro gör så att alla vill sjunga med.

4: Han är en kärleksfull make

Eftersom både Niklas och hans fru Jenny är offentliga personer har svenska folket fått följa med i deras relation på flera olika sätt genom åren.

Det är så tydligt att Niklas verkligen älskar Jenny och deras lilla kärleksbubbla är så fantastiskt fin.

På sin Instagram har han i en kärleksförklaring berättat hur paret träffades:

”Det var 9 april och annandag påsk 2007 när vi skulle ha vår första riktiga date. Hon hade lånat en femhunka av en kompis för att vara förberedd om det nu skulle bli så att hon blev tvungen att ta notan. Rimligt ändå när man ska ha date med en avdankad poptönt. Vi var helt ensamma i restaurangen på Rival.

Jenny och Niklas Strömstedt är tillbaka med en ny säsong av Tillsammans med Strömstedts. Foto: Gabriel Liljevall/TV4
Foto: Gabriel Liljevall/TV4

Nu har det gått 15 år och jag har lärt mig mycket på vägen och fått vara med om och kommit nära sånt jag aldrig vill vara utan. Hennes knäppa, kloka, roliga och rörliga hjärna, det varma och omtänksamma hjärtat, de tre små under jag fick på köpet, fnittret, löjlet, närheten och drömmarna. Och såklart – förmågan att kunna älska en katt eller två. Femhunkan har hon kvar och hon kommer inte att behöva den idag heller. Jempa!”, skriver han.

Så himla gulligt tycker vi.

5: Han har givit oss oslagbara låtklassiker

Utan Niklas Strömstedts musik hade livet varit gråare och tråkigare.

Han har givit oss några av de största svenska hitsen.

Flera av hans låtar är odödliga och det är så underbart att generation efter generation får chansen att avnjuta hans grymma musik.

Niklas Strömstedt
Foto: Anders Henriksson/Wikki

Niklas har varit inblandad i att ge oss enorma hits såsom ”Gräver guld i USA”, ”En jävel på kärlek”, ”Om” och ”Oslagbara”.

Mycket av det stjärnan rör vid blir till guld och en sommar utan dessa dunderdängor hade helt enkelt inte varit detsamma.

Det är vi enormt tacksamma för.

Stort grattis Niklas, vi hoppas du får en fantastisk födelsedag!