Suzanne Axell förkrossad – djupa sorgen efter familjemedlemmens tragiska död: ”Det gör så ont”

Att förlora någon man älskar gör ont ända in i själen.

Och när det sker plötsligt finns det ingenting som kan hinna förbereda dig på den enorma sorg som kommer skölja över dig.

Folkkära programledaren Suzanne Axell har precis förlorat en mycket älskad familjemedlem.

För Nöjeslivet berättar nu stjärnan om tragedin och smärtsamma avskedet.

”Det blev en chock, att allt hände från en dag till en annan”, skriver hon i ett mejl.

Under många år fick vi se henne leda tittarfavoriten ”Fråga doktorn” i SVT.

LÄS MER: Suzanne Axell om hårresande fyndet – stjärnans liv var i fara: ”Ett helvete”

Men efter 18 år i programmet valde Suzanne Axell att lämna uppdraget som programledare och satsade istället på att göra de inslag och intervjuer som visades i tv-succén.

Sedan dess har mycket hänt i tv-profilens liv.

2021 tävlade hon i Let’s dance tillsammans med danspartnern Tobias Bader, och 2019 vann hon dessutom ”Alla mot alla”.

I slutet av förra året meddelade Axell att hon skulle släppa ny inspirerande bok för alla över 60.

I samarbete med bland annat folkkära skådespelaren Marie Göranzon skrev Suzanne tips och råd kring att leva livet fullt ut i boken ”Livet efter 60”.

Suzanne Axell
Foto: Johanna Norin/Pressbild

”Började skriva på den i mitten av november 2021 och nu har jag första ex:et i handen. Känns tungt. Jag har skrivit allt och läst in allt själv ,och är ”mallig” över det”, berättade hon stolt då i ett mejl till Nöjeslivet.

”Den är en bok fylld av hopp och att ta vara på livet hela vägen. Det är för lite hopp i Sverige av idag. Det är inspiration till tjejer främst, men även till män, att ta vara på dagarna vi får, när vi kommit en bit i livet”.

LÄS MER: Suzanne Axells besvikelse – ärliga orden efter kändisfesten: ”Ledsen…”

Suzanne Axells djupa sorg efter familjemedlemmens död

Men nu är det allt annat än glada nyheter som Suzanne Axell delar med sig av.

Det var under måndagen som den omtyckta programledaren skrev ett hjärtskärande inlägg på sin Instagram.

Hennes älskade vän och familjemedlem, katten Svans har somnat in.

”Min fine glada snälla Svans finns inte mer och mitt hjärta håller på att gå i bitar”, skriver hon i inlägget och fortsätter:

”Svans blev den mest kärleksfulla på fyra ben. Det skulle gullas, gullas, gullas. Älskade sin flock. Alltid glad. Aldrig en morrning eller ett fräs på 13 år.Han var så lätt att älska”.

Suzanne Axell förklarar vidare att han i vanlig ordning hade ätit och druckit, men att han kort efteråt fått andningsbesvär.

Stjärnan som var orolig för sin familjemedlem rusade direkt till veterinär, där Suzanne beskriver att hon fick allt annat än ett varmt mottagande.

”Där började helvetet. Efter alla fina veterinärer vi mött genom åren, möttes vi av en iskall person som saknade all empati och förståelsen för kärleken mellan ett djur och en människa. Hon började med att tala om vad allting skulle kosta, sen tog hon Svans som gisslan. Han hade en tumör vid luftstrupen som inte gick att operera, när jag bad om att få hålla honom i mina armar,när han ändå skulle lämna livet så hon blankt nej.”Du kan få klappa honom genom ett hål i buren, innan vi avlivar honom”,så hon till mig….Vilken matte klarar av de orden..? Det är så svårt att skriva det här tårarna bara rinner för tårarna bara rinner”, skriver hon.

Suzanne förklarar vidare att efter mycket om och men fick hon slutligen ha Svans i sin famn när det var dags att ta adjö.

”Efter 21 timmars kamp fick jag ut honom och han fick somna i min famn, han fick ett värdigt slut för all kärlek jag fått. Var finns empatin när det gäller människa och djur. Måste dollartecknen lysa i ögonen på dem man vill ha hjälp av?Varför finns det fortfarande dem dom fnyser åt den kärlek som ett husdjur kan ge?Det är kanske det finaste man kan få i ett liv?Och det är väl inte mindre kärlek den här världen behöver?”.

Axell avslutar inlägget med att skriva om den enorma tomhet som katten Svans nu lämnat efter sig.

”Nu är det ingen som möter mig i hallen och är glad att jag är hemma…
Det gör så ont, och sorgen är då stor. Han var min bäste vän och jag hade den finaste titeln av dem alla:Jag var Svans matte”.

Suzanne Axells saknad efter sin katts död

Och sorgen är oändligt stor för Suzanne Axell.

I ett mejl till Nöjeslivet berättar programledaren mer om sin älskade vän, som hon beskriver som ”någonting alldeles extra i livet”.

”Det blev en chock, att allt hände från en dag till en annan. Det dygnet han satt ensam och ingen fanns som förstod att jag ville vara med honom ända till slutet-det får jag leva med resten av mitt liv. Och det är tungt”, skriver hon och fortsätter:

”Hoppas att vi människor snart förstår hur mycket vänskap och kärlek vi kan få från våra djur och att de också behöver vår omtanke och vänlighet, åtminstone som ett tack för allt de har gett.Och att vi kan möta människor som har empati och värme, när allt ska ta slut”.

Suzanne Axell avslutar med att skriva varmt om sin katt Svans, som hon aldrig kommer glömma.

”Vi fann varandra, när han kom till oss och ville ha mat.Han gav mig allt för han var så tacksam över det, att få ett hem.Men nu är det tomt, så tomt”.

Vi beklagar sorgen käraste Suzanne Axell. Vi tänker på dig i denna svåra tid.