Suzanne Axells okända relation till 107-åriga Dagny – berättar nu: ”Jordens snackis”

SVT-profilen Suzanne Axell fyller 65 i år, men några planer på att gå i pension finns inte.

Istället vill hon njuta av livet fullt ut – precis som hennes förebild bloggerskan Dagny Carlsson.

– När vissa kan deppa ihop sig över att fylla 30 år så berättade Dagny hur livet började efter hon fyllt 100 år, säger Suzanne Axell till Newsner.

I år firar framgångsrika ”Fråga doktorn” sin 34:e säsong.

Men folkkära SVT-profilen Suzanne Axell är långt ifrån att ha tröttnat på programmet.

– Det är full rulle. Vi började 2003 och redan inne på vår 34:e säsong. I höst kommer vi dessutom ha gjort 600 program, säger hon till Newsner.

Och ett firande kommer det självklart att bli.

Suzanne Axell, Fråga doktorn
Suzanne Axell har mött många kända ansikten i ”Fråga doktorn”, men ett möte har speciellt satt sig fast. Foto: Johanna Norin/Pressbild

– Vi har funderat på hur vi ska göra det men det är självklart att firande kommer ske. Man måste passa på att fira alla tillfällen man får i livet, säger hon till Newsner.

Genom årens lopp har de också haft många oförglömliga gäster.

Suzanne Axells hyllning till 107-åriga Dagny Carlsson

En av dem som Suzanne håller extra varmt om hjärtat är 107-åriga Dagny.

– Jag mötte henne första gången vid 2011-2012. Skavlan brukar alltid ta åt sig äran av att ha upptäckt henne, men hon var faktiskt med i ”Fråga doktorn” först. Vi träffades i Kungsbacka vid ett möte med seniorer då jag var moderat och Lotta Engberg sjöng. Då intervjuade jag henne och upptäckte med en gång vilken stjärna Dagny är, säger Suzanne Axell.

Suzanne insåg snabbt att här fanns en underbar person, väl värd att göra någonting mer på och tog då snabbt ett prat med sin projektledare.

– Jag sa till henne direkt att Dagny är fantastisk. Hon kommer bli jordens snackis men då fick jag till svar att hon ”kan ju dö närsomhelst”. Så jag frågade om vi kunde sända programmet även om någonting skulle hända henne, berättar Suzanne Axell för Newsner.

STOCKHOLM 20160816 Dagny Carlsson, 104 år, nominerad i kategorin Årets tv-personlighet i Kristallengalan, som sänds i Kanal 5 den 4 september. Här fotograferad under presentationen av årets nominerade. Foto: Fredrik Sandberg / TT
STOCKHOLM 20160816 Dagny Carlsson, 104 år, nominerad i kategorin Årets tv-personlighet i Kristallengalan, som sänds i Kanal 5 den 4 september. Här fotograferad under presentationen av årets nominerade. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Gav finare gåva på födelsedagen än Drottning Silvia

Suzanne berättar att hon än idag har kontakt med Dagny Carlsson.

– Det är helt fantastiskt. När vissa kan deppa ihop sig över att fylla 30 år så berättade Dagny hur livet började efter hon fyllt 100 år. Jag kom till hennes födelsedagsfirande då hon hade fått blommor från drottning Silvia. Dagny sa då att blommorna från ”Fråga doktorn” va snyggare, säger Suzanne och skrattar.

Så fantastisk! Två underbara kvinnor, som tillsammans lyfter varandra. Detta önskar jag få se mer av!

Nu hyllar vi dessa fantastiska kvinnor genom att sprida vidare denna artikel!