Tommy Körberg: Fruar, barn, kvinnor, konserter, och sjukdom

Tommy Körberg kallas en av Sveriges största röster, och det med all rätt. När Tommy Körberg var 36 år handplockades han av Benny Andersson till huvudrollen i musikalen Chess, i London. Sedan dess har han levt ett spännande liv fullt omringad av kvinnor, succéer och motgångar. 

Idag är han 73 år och aktuell med showen Grand Finale. Här är allt du vill veta om Tommy Körberg., kvinnorna och konserterna. 

Hur gammal är Tommy Körberg?

Tommy Körberg är en svensk artist och skådespelare från Västerbotten. Tommy föddes den 4 juli år 1948, och är 73 år gammal. Sedan många år tillbaka bor Tommy Körberg i Stockholm. 

Tommys intresse för sång och musik började i barnaåren när han var solist i kör och ofta medverkade i lokala uppträdanden. 20 år gammal fick han en grammis som “Årets nykomling” för sitt debutalbum Nature Boy. 

Tommy Körberg.
Tommy Körberg 1978. Foto: TT

Chess

Året därpå vann han Melodifestivalen med låten Judy min vän, som är en av svenskarnas mest älskade låtar än idag. Efter det fortsatte karriären rakt uppåt då Tommy fick sina stora hits med låtarna “Drömmen om Elin” och “Som en bro över mörka vatten”.

Under 70-talet visade Tommy att han också hade talang för att skådespela. Han medverkade i flera teateruppsättningar samt i filmen Ronja Rövardotter. 

Tommy landade roller i flera stora musikaler som exempelvis Les Misérables, Sound of Music, Chess och Rivierans guldgossar. Han har också vunnit flera priser.

Tommy Ronja Rövardotter

Filmer och tv-serier som Tommy Körberg medverkat i är bland annat “Drömkåken”, “Gåsmamman”, “Finaste familjen” och “Så mycket bättre”. 

Några av Tommy Körbergs mest kända låtar är “Anthem”, “Drömmen om Elin”, “Judy min vän”, “Oh helga natt” och “Stad i ljus”. 

Tommy Körberg.
Tommy Körberg. Foto: Erik Simander/TT

Tommy Körberg kvinnor

Med framgången kom också kvinnorna. Tommy var under sina unga år känd som en tjejtjusare. 

– Jag har missbrukat tjejer, men det var förr. Jag har inte den här personligheten längre. Jag har vuxit ifrån den, har Tommy berättat i en intervju med Expressen tidigare. 

Under 70-talet var Tommy tillsammans med skådespelerskan Anki Lidén, som han fick sonen Anton Körberg med, även han skådespelare. Anki gifte sig senare med Klas Bergling, som hon fick sonen Tim “Avicii” Bergling med. Avicii blev då halvbror med Tommy Körbergs son Anton. 

Tommy Körberg fruar

År 1988 gifte sig Tommy första gången, med engelskan Amanda Waring. 

1994 gifte sig Tommy sig med norskan Kirsti Skavberg Roaldsen, som han var gift med i 11 år innan de gick isär. Tredje gången Tommy gifte sig var 2007 i Trosa, med Anne-Charlotte Nilsson, som han fortfarande är gift med. 

Körberg barn

Tommy Körberg har tre barn med tre olika kvinnor. Sonen Anton Körberg är hans äldsta barn, född 1977. Från andra äktenskapet har han sonen Erlend Körberg (född 1996). Och med nuvarande hustrun har Tommy dottern Elvira (född 2009). 

LÄS MER: Tommy Körbergs beslut med hustrun – intima knepen efter 20 år ihop: ”Det är jätteviktigt”

Tommy Körberg sjukdom

Bara en kort tid efter inspelningarna av ”Så mycket bättre” 2021 insjuknade folkkära artisten plötsligt. Allt började med streptokocker som sedan tog sig ner i hjärtmuskeln. Tommy fick opereras akut och tillbringa månader på sjukhus. I intervjuer har han berättat om rädslan för sitt liv, och tacksamheten till sjukvården

Idag mår han betydligt bättre. 

– Jag mår jättebra. Jag är fortfarande i rehab tycker jag efter två år. Efter fyra dygn i respirator så försvann benen. Jag var tvungen att lära mig gå igen och de tyckte att jag skulle ta det lugnt, men jag sa att de skulle ge mig en trappa så jag fick lära mig gå. Om man inte kan gå i trappor då är det kört. 

– Men om jag går längre promenader så måste jag stanna ibland och känna ”vad är det här för ben?”, säger Tommy till Expressen

LÄS MER: Tommy Körbergs nya sjukdomsbesked – egna orden om kampen: ”Man blir varse om att livet är skört”

Konsert Tommy Körberg

Inte nog med att Tommy tillfrisknat så är restriktionerna släppta, vilket innebär ett fullspäckat konsertschema för den 73-årige stjärnan. 

Körschemat sträcker sig ända från april till 30 oktober i år. I sommar uppträder Tommy som soloartist över hela Sverige, och i höst visas hans nya show Grand Finale på Dansens hus i Stockholm. 
Här hittar du Tommy Körbergs spelschema.