Tommy Körberg öppnar upp om krisen – räddades av hustrun Ann-Charlotte

Han är en av våra mest folkkära artister och har underhållit svenska folket i hela sitt vuxna liv.

Men livet har också kantats av upp och nedgångar, och vid sin sida har Tommy Körberg haft sin älskade fru Ann-Charlotte.

– Hon sa att jag fick lugna ned mig, det blir ju en personlighetsförändring eftersom den är kemisk, säger Tommy Körberg till Aftonbladet.

Det finns nog ingen röst i Sverige som kan mäta sig med Tommy Körberg.

Den folkkära artisten kan fortfarande ge en hel publik gåshud och lämna åhörare berörda.

Men under sin långa karriär i offentlighetens ljus har det också kantats av stora framgångar, missbruk, och en stor kärlek till familjen.

Sedan 2007 är han lyckligt gift med Ann-Charlotte som han dessutom har dottern Elvira tillsammans med.

Tommy Körberg
Tommy Körberg med fru Ann-Charlotte kommer till Grammisgalan i Stockholms konserthus på tisdagen. Foto Janerik Henriksson / TT

Kritiken efter deras första möte

Tommy och Ann-Charlotte träffades på en konsert, och kärleken växte snabbt, men mottagandet av folk var minst sagt inte alltid positivt.

– Men vi fick mycket skit på grund av åldersskillnaden. Tidningarna skrev också att jag var ”en ung dagisfröken från Uddevalla”, säger hustrun Ann-Charlotte till Aftonbladet.

Tommy som då var gift när de träffades berättar att hans tidigare äktenskap var sedan länge på väg att ta slut, när han och Ann-Charlotte sedan blev ett par.

Blev pappa sent i livet

61 år gammal blev Tommy Körberg pappa igen.

Sedan tidigare har han sönerna Anton och Erlend, men 2009 kom dottern Elvira, och att bli pappa igen på äldre dagar var speciellt.

– Knepigt först, jag hade glömt bort hur det var. Jag har en son som är 42 och en som är 25. Det var mer ”vänta nu, hur gör man”? Sedan är tjejer annorlunda, om man säger så. Men Elvira får mig dit hon vill, jag har ingen karaktär alls utan vill hon ha något så får hon det, sedan får jag skäll av frun.

LÄS MER: Tommy Körbergs son Erlend har vuxit upp – så här ser han ut i dag

Stöttningen från hustrun

Och familjelivet är viktigt för Tommy.

Tommy Körberg
Foto: TV4/Youtube

Det är från hans hustru Ann-Charlotte som han fått stort stöd ifrån efter att ha kämpat mot alkoholmissbruk.

– Hon sa att jag fick lugna ned mig, det blir ju en personlighetsförändring eftersom den är kemisk. Nu kan jag dricka någon gång. Jag promenerade hem från Kristina Lugns minneskväll på Teater Brunnsgatan till Grand Hôtel igår och jag gick inte in på Riche eller Sturehof på vägen. Jag tänkte att klockan var elva, då sket jag i det. Det hade jag inte gjort för 20 år sedan.

Så fint att höra om er relation och att ni funnits där för varandra. Hurra för er och för kärleken!