Sofia Wistams hårda gliring mot Malou von Sivers – plötsliga utspelet: ”När hon…”

Malou von Sivers är en av TV4:s mest kända profiler och har lett flera program på kanalen genom åren.

Men under sin karriär har hon även fått stark kritik för hur hon bemöter sina gäster.

Nu sällar sig tv-kollegan Sofia Wistam till skaran. I podden ”Wahlgren & Wistam” ger hon en gliring till Malou.

– Det är som vi har pratat tidigare om Malou von Sivers, som säger i sina program ’Jag stoppar dig’ när hon pratar på, säger Sofia Wistam.

Det populära programmet ”Malou efter tio” med Malou von Sivers som programledare avslutades i våras efter 16 år.

Malou von Sivers, 69, har en lång journalistkarriär bakom sig och 2014 belönades hon med Lukas Bonniers stora journalistpris. Men under åren har hon även fått utstå en del kritikstormar.

När rapparen Greekazo gästade programmet för att prata om sin musik – men i stället ställdes till svars för huruvida hans låttexter romantiserar våld och knark fick programledaren hård kritik.

Efteråt fick Greekazo en förfrågan att delta i programmet igen, något som han vägrade.

– Min agent fick en förfrågan om att komma dit igen. Men jag kände inte att jag behövde komma dit och bevisa någonting, sa Greekazo då till Expressen.

Malou von Sivers
Malou von Sivers har fått pris för sitt programledarskap, men även fått en del kritik. Foto: Magnus Bergström/Mynewsdesk

LÄS MER: Leif GW Perssons kritik – efter Malous ord i direktsändning: ”Kunde ju vara…”

Tittarnas kritik mot Malou

Senare har tittarna klagat på att hon avbryter sina intervjuobjekt – stick i stäv med vad hon utlovat i en reklam där hon sagt att gästerna ska få ”prata till punkt”.

”Tyckte hon sa att gästerna fick tala till punkt varför avbryter hon dem då hela tiden”, har en tv-tittare skrivit på Nöjeslivets Facebook-sida.

Och det är inte bara tittarna som är kritiska mot Malous agerande mot sina gäster.

I podden Wahlgren & Wistam, som Pernilla Wahlgren driver med Sofia Wistam, riktar nu också Wistam en gliring till programledaren, något som Hänt var först med att rapportera.

”Tar illa upp”

När duon diskuterar saker som folk retar sig på så tar Wistam, känd från bland annat programmet ”Sofias Änglar”, upp Malou.

– Det är som vi har pratat om tidigare, det här om Malou von Sivers som säger i sitt program ’Jag stoppar dig’ när hon pratar på, säger Sofia i podden och fortsätter:

– Och då kan man ju bli lite så här, om du pratar om allsången och jag säger ’Jag stoppar dig’ då blir man först så ’Oj vänta nu! Är jag ointressant? Jag tar illa upp! Okej nu har jag pratat nog om det här’. Om man bara tolkar det rätt så är det ju ingen fara.

Det är inte första gången som Sofia Wistam är kritisk mot sina tv-kolleger, hon har även riktat kritik mot Bianca Ingrosso som är aktuell med sin talkshow ”Bianca”.

– Hon pratade rätt fort i första avsnittet. Men det är som man ofta är, man är så taggad att man pratar lite för fort helt enkelt. Men i avsnitt två var det lugnare tempo, sade Sofia då.