Anna Brolins nya besked om framtiden i rutan – efter TV4:s dystra beslut: ”Personligen känner jag”

TV4 tvingas spara ännu mera pengar. Tidigare har stora produktioner satts på paus och nu kan även ”Efter fem” komma att påverkas. Anna Brolin kommer med ett nytt besked om framtiden i rutan.

– Precis som resten av samhället så är vi också drabbade av lågkonjunkturen, säger hon till Expressen.

Det var i onsdags som kvällstidningen Aftonbladet gick ut med nyheten att TV4 skulle tvingas till ytterligare ett stort sparpaket.

I höstas bekräftade kanalen att 100 tjänster skulle försvinna. De har även satt flera av sina stora produktioner på paus: ”Let’s Dance”, ”Talang”, ”Biggest Loser”, ”Karl Fredrik på Österlen”, ”Parlamentet” och ”Wild Kids”.

Läs mer: Här ryter Henrik Alsterdal ifrån mot gästen i TV4 – allt sker i direktsändning: ”Ytterst obehagligt”

På onsdagsmorgonen kom även beskedet att ”Lotta på Liseberg” ska läggas ned, men det beror snarare på att programledaren Lotta Engberg tröttnat efter 20 års sommarjobbande, varav 15 säsonger visats på TV4.

Den ekonomiska krisen slår hårt – enligt Aftonbladets uppgifter kommer nu program som ”Efter fem”, ”Nyhetsmorgon” och ”TV4 Nyheterna” att påverkas av det nya sparpaketet.

Anna Brolin
Anna Brolins ”Efter fem” kommer påverkas av nedskärningarna. Foto: TV4

Så kommer det att påverka programmen

Framför allt kommer man att dra ned på personal, ha fler fasta gäster i stället för många olika och ändra arbetsuppgifter för viss personal. Det är framför allt ”Efter fem Söndag” och kvällsnyheterna som kommer att drabbas. 20 tjänster ska försvinna.

En av kanalens stora namn, programledaren Anna Brolin, 43, talar ut om TV4:s nya beslut.

– Det mesta kommer rulla på som vanligt om jag ska avdramatisera det hela. Nyheter fortsätter vara relevanta i allra högsta grad, säger hon till Expressen.

– Precis som resten av samhället så är vi också drabbade av lågkonjunkturen. Men som läget är i världen just nu känns journalistiken otroligt viktig, fortsätter hon.

Hon får en fråga om hur stämningen är just nu på arbetsplatsen. En nyhet av det här slaget måste vara en moralsänkare för många, även de som får behålla sina jobb.

– Det är en ynnest att arbeta på en så otrolig redaktion som ”Efter fem”. Sedan är det klart det påverkar. Men personligen känner jag att det som händer i världen, i Mellanöstern, med våldsvågen… sådana saker kanske har ännu större påverkan på stämningen, säger hon.

Efter fem i TV4: Maximilian Artell, Anna Brolin, Henrik Alsterdal, Tilde de Paula Eby och Axel Pileby. Foto: Magnus Ragnvid/TV4
Efter fem i TV4: Maximilian Artell, Anna Brolin, Henrik Alsterdal, Tilde de Paula Eby och Axel Pileby. Foto: Magnus Ragnvid/TV4

Det är bara att förbereda sig på att förändringar kommer att ske i tablån. Både hos TV4 och hos konkurrenterna. Det är tuffa tider nu.

Vad tycker du om TV4:s nedskärningar? Skriv gärna en kommentar till artikeln.