Artisten sjuk före TV4-galan – Petra Marklund tvingas ställa in

Hon var ett av TV4:s dragplåster i måndagens gala ”Världens viktigaste kväll – och roligaste”.

Nu tvingas Petra Marklund ställa in sin medverkan – kort före direktsändningen.

– Känner mig så ledsen för detta, skriver artisten på Instagram.

På måndagskvällen visar TV4 den årliga insamlingsgalan ”Världens viktigaste kväll – och roligaste”. Kanalen samarbetar med Unicef, världens ledande barnrättsorganisation, för att skapa bättre förutsättningar för barn.

Programledare är Jenny Strömstedt och humorprofilen Daniel Norberg. Målet är att inspirera fler att bli världsföräldrar.

– Galan äger rum mitt i tuffa tider. Men tuffa tider drabbar också barnen. Därför känns det extra viktigt att få leda Världens viktigaste kväll även i år, säger Jenny Strömstedt i ett pressmeddelande.

Men bara timmar före den stora direktsändningen har galan drabbats av ett bakslag. Ett av de stora dragplåstren – tidigare Allsång på Skansen-programledaren Petra Marklund – tvingas kasta in handduken.

Marklund, som även bland annat gjort många bejublade framträdanden i ”Så mycket bättre” genom åren, har blivit sjuk.

”Det kan inte vara lätt att göra en sån här gala när folk får symtom och såklart inte vill riskera nån annans hälsa. Och nu blev det min tur. Känner mig så ledsen för detta. (Om det nu är Corona ens)”, skriver Marklund på Instagram.

Nu tvingas hon stanna hemma – och hon skickar en uppmaning till tittarna.

”Men galan ligger hos säkra flitiga personer och kommer dundra ut i era tv-rutor kl 20.00 ikväll som utlovat! Allt för att dra ihop våra gemensamma krafter till barnen som behöver oss extra mkt just nu i skuggan av COVID19.
Titta, bidra och va med och ge liv till dom små ljusen som vill brinna vidare”, skriver Marklund.

Bland övriga gäster i TV4-galan finns skådespelarna Marianne Mörck och Ewa Fröling och Marika Carlsson. På scenen uppträder artister som Jill Johnson, Måns Zelmerlöw och Robin Stjernberg.

Världens viktigaste kväll – och roligaste direktsänds från Cirkus i Stockholm den 4 maj klockan 20:00 på TV4 och TV4 Play.

Dela gärna vidare och önska Petra att hon ska krya på sig!