Atles skräck som SVT klippte bort – nära döden-upplevelsen som tittarna aldrig fick se

Under en av de många aktiviteterna fick deltagarna i SVT:s ”Hotell Romantik” testa på klättring.

Även om allt såg ut att gå bra i programmet så uppkom en allvarlig incident – som kunde ha kostat deltagaren Atle Johansen livet.

I SVT:s populära dejtingprogram Hotell Romantik fick vi för några veckor sedan följa med deltagarna under den andra säsongen.

Under deras vistelse i Portugal fick de bland annat prova på en hel del olika aktiviteter. En av aktiviteterna var klättring. Deltagarna fick klättra ner i en skreva, vilket verkligen var en utmaning för samtliga.

Men för en person var situationen värre…

Hotell Romantik
Foto: SVT

Atles dödsångest under klättringen

Trots att det i programmet såg ut att gå bra för alla så var inte så fallet. När de hade klättrat ner i den djupa skrevan så skulle alla fortsätta genom en smal passage. Men passagen var alldeles för smal för att Atle Johansen, 66, skulle komma igenom.

– Jag var för tjock helt enkelt, så jag kom inte igenom hålet. För att ta mig ut ur grottan behövde jag ta en annan väg, säger Atle till Nyheter24.

Istället blev Atle tvungen att ta en annan väg. Och det innebar att han blev tvungen att klättra upp för ett 50 meter lodrätt vägg, utan säkerhetslinor och med höga stup under sig…

– Det var riskfyllt som fan. Det var så brant, det fanns inga säkerhetslinor, ingenting. Jag kände en dödsångest. När jag klättrade skrapade jag upp mig rejält. Jag har fortfarande ärr i dag från såren, säger Atle till Nyheter24 och fortsätter:

– Klättraren fick klättra under mig för att skydda mig från ett fall, men det var ingen säkerhet alls.

Klipptes bort från programmet

Klättringen var en oerhört obehaglig upplevelse för Atle och han kände att döden var närvarande. När han till slut kom upp blev han omhändertagen av produktionsteamet.

– En i teamet började gråta. Alla var upprörda över det som hade hänt, säger Atle till Nyheter24 och tillägger:

– Att jag utsattes för det här var inte okej, men det var inte produktionens fel. Produktionen var så jävla arga på klättrarna. De hade ju ljugit. De hade inte sagt sanningen om vad som väntade. 

Atle skyller inte på SVT och menar att det helt och hållet var resebolagets fel att det blev som det blev. Han har också förståelse för att händelsen klipptes bort ur programmet.

Atle i Hotell romantik
Atle Johansen. Foto: SVT

Vilken oerhört läskig upplevelse… Det var verkligen oansvarigt av arrangören.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev