Axel Pileby tokhyllas efter samtalet med Pernilla – nu säger tittarna samma sak: ”Axel är bara den bästa…”

I gårdagens sändning av TV4:s nyhetsprogram ”Efter fem” fick vi stifta bekantskap med Pernilla Wallin som lever med en svår muskelsjukdom.

Axel Pileby hyllas nu efter den fina intervjun med Pernilla.

Efter fem är nyhetsprogrammet där tittarna tas med genom aktuella nyhetshändelser, både lokalt och internationellt.

Gänget som leder programmet är inga mindre än stjärnorna Tilde de Paula Eby, Maximilian Artell, Henrik Alsterdal, Anna Brolin, Alexandra Li Letterfors, Maria Snellman och Axel Pileby.

Inte sällan så bjuder man in gäster till programmet, och så även under söndagens sändning.

Ett av programpunkterna handlade om diskussionen kring dödshjälp. Till studion bjöd man Pernilla Wallin, 39, som sedan hon var 12 år lidit av LGMD, vilket är en ovanlig muskelsjukdom.

I programmet förklarade Pernilla att hennes muskler sakta bryts ner. Hon ser på dödshjälp som en trygghet, då hon i framtiden inte vill behöva leva utan kontroll över sitt egna liv.

– Jag lämnar hellre självmant när jag blir en passiv åskådare till mitt eget liv. Jag tror att folk missuppfattar att jag bara sitter och väntar på att dö, men det är det sista jag gör, säger hon i programmet.

Det var programledaren Axel Pileby som intervjuade Pernilla. Och det var minst sagt ett fint och berörande samtal. Efteråt har flera tittare tagit till orda på TV4:s sociala medier och uttryckt sina tankar om programmet.

Tittarnas hyllningar

Det är tydligt att många berördes av Pernillas historia och att många tycker Axel är duktig som intervjuare.

Axel är bara den bästa intervjuaren överhuvudtaget och speciellt när det gäller tyngre ämnen. Hans lugna, fina samtal med Pernilla berörde mig”, skriver en person på Instagram.

Så otroligt berörd av Pernillas historia. Och Axel är fantastisk – lugn och respektfull i intervjun”, skriver en annan.

Alltså vilken fin intervju Axel gjorde med Pernilla 👏 så himla fint och värdigt”, skriver en tredje.

Det var verkligen en fin intervju mellan Pernilla och Axel. Tack för att du kom till studion och berättade din historia Pernilla!

Vad tänkte du om intervjun? Skriv gärna en kommentar på Facebook och berätta!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev