Foto: TT/TV4

Sanna Nielsens beslut efter avskedet i Allsång på Skansen – stjärnans nya karriärsdrag i TV4

Sanna Nielsen och Lotta Engberg gör gemensam sak.
Allsångsdrottningarna får nu dela på programtiden – i TV4.

De har varit Sveriges båda allsångsdrottningar i massor av år.

Sanna Nielsen har lett Allsång på Skansen i SVT i sju år, och Lotta Engberg har programlett ”Lotta på Liseberg” i TV4 ända sedan 2004.

De två artisterna har dock inte haft någon konkurrens sig sinsemellan, utan i stället stöttat varandra.

– Vi brukar höras varje vecka under allsångssomrarna, och sen även inför premiären och lite så där. Det känns skönt. Jag har känt henne sen jag var sex år gammal i princip, har Sanna Nielsen berättat för Nöjeslivet.

Sanna under finalkvällen i Allsång på Skansen. Foto: SVT

LÄS MER: Därför är Sanna Nielsen redan tillbaka i Allsång på Skansen – SVT:s nya besked om stjärnans framtid

Men för Nielsen är det nu slut med allsångssomrarna. För några veckor sedan gjorde hon sin allra sista sändning som programledare för SVT:s långkörare. Det blev en minst sagt minnesvärd kväll med massor av underhållning, överraskningar. Men också en del oväntat drama på scenen när aktivister tog sig in på scenen mitt under Tommy Körbergs framträdande.

Dessutom bevisade Siw Malmkvist för alla tittare varför hon är en riktig stjärna.

Lotta Engbergs kärlekskupp – Sanna Nielsens ord om relationen

Men det som kanske etsade sig fast hos de flesta tv-tittare var när Engberg, som fanns på plats i publiken tillsammans med kärleken tillika TV4-kollegan Mikael Sandströmkärlekskuppade i direktsändning för att hylla Sanna med blomster och kramar.

Sanna Nielsen, Lotta Engberg
Foto: SVT

LÄS MER: Uppgifter: Storfavoriten nobbar Allsång på Skansen – efter Sanna Nielsens avsked

Allsångsdrottningarnas relation till varandra går långt tillbaka i tiden.

– Jag har känt henne sen jag var sex år gammal i princip! Jag var alltid med mamma och pappa när de var ute och dansade. Då var det oftast till Lotta Engbergs orkester, och då fick jag liksom sitta där, dingla med benen på scenkanten och sjunga med, har Sanna Nielsen berättat för Nöjeslivet.

STOCKHOLM 20220607 Programledaren Sanna Nielsen presenterar artisterna till årets säsong av Allsång på Skansen. Foto: Pontus Lundahl / TT
STOCKHOLM 20220607 Programledaren Sanna Nielsen presenterar artisterna till årets säsong av Allsång på Skansen. Foto: Pontus Lundahl / TT

Men nu är det alltså över med allsångsuppdrag för den folkkära profilen, som under hösten ska fokusera på sin artistkarriär.

– Efter det här börjar jag fokusera på min julturné, ”Min Sanna jul”, sen så åker jag ut med den november-december. Från och med slutet av januari till och med mars åker jag ner till Malmö opera och gör ”Funny Girl” igen, säger Nielsen till Nöjeslivet.

Det var 2020 som artisten gjorde succé i rollen som Broadwaystjärnan Fanny Brice i Funny Girl när musikalen sattes upp i Malmö.

Nu återvänder hon alltså till rollen – där hon kommer spela mot bland andra Marianne Mörck och Ann-Louise Hanson.

– Det ska bli så kul. Vi gjorde ju det 2020 men fick avsluta på grund av pandemin. Men nu får vi göra det igen.

Men hösten bjuder också på ett kärt återseende för Sanna.

Sanna Nielsens återförening med Lotta Engberg

Hon kommer nämligen att möta sin idol Lotta Engberg igen.

Foto: TV4

För nu har Sanna nämligen presenterats som gästartist hos Bingolotto, som Lotta Engberg leder tillsammans med Stefan Odelberg, i TV4.

– Sanna Nielsen är med sitt gedigna CV en av våra mest folkkära och namnkunniga artister. Hon har de senaste 25 åren uppträtt på otaliga scener runtom i vårt avlånga land och tävlat i Melodifestivalen inte mindre än sju gånger. Den 18 september 2022, klockan 18:00 i TV4, äntrar hon Bingolottos scen, skriver Bingolotto på sin hemsida.

LÄS MER: Pernilla Wahlgrens ord om att ta över Allsång på Skansen – folkkära artistens besked

Sanna Nielsen har många gånger gästat Bingolotto genom åren, som här våren 2016 – bara veckor innan hon skulle ta över som programledare för Allsång på Skansen:

Vi säger stort lycka till med allt, Sanna!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar.