Efter aktivisternas sabotage mot Tommy Körberg på scen i Allsång på Skansen – Sanna Nielsens första ord

Här tar sig två personer upp på scen i Allsång på Skansen – mitt under Tommy Körbergs framträdande.
Sanna Nielsens finalprogram kapades av aktivister.
– Det hade jag ingen aning om, säger hon till Aftonbladet.

Allsång på Skansen-finalen på tisdagen bjöd tittarna på skönsång och massor av gästartister. SVT hade maxat programmet – som också var allsångsledaren Sanna Nielsens finalshow efter sju år.

Men eftersnacket kom att domineras av en ovälkommen sekvens som tv-tittarna kunde se i rutan. Plötsligt – mitt under Tommy Körbergs bejublade framträdande på Sollidenscenen – syntes två figurer kliva rakt upp på scenen.

Hela sabotaget syntes bara i några sekunder i tv-rutan innan de båda leddes bort av vakter.

Foto: SVT

Tittarna kunde för en kort stund också se klimataktivisternas budskap i rutan – de hade med sig två stycken banderoller som vecklades ut på scen – samtidigt som Körberg sjöng ”Somebody’s taken Maria away” och ”Judy min vän”.

SVT:s ord i natt – efter sabotaget i Allsång på Skansen

Foto: SVT

På SVT var frustrationen stor i natt.

– Det första är att man blir arg och besviken för att det kan hända och sen satte jag igång en snurr och prata med min produktionsledare, de kom av scenen och så har jag haft möten med Skansen nu i efterhand, säger Per Rådelius, projektledare för Allsång på Skansen på SVT, till Aftonbladet.

Samtidigt som Körberg ofrivilligt fick dela scen med aktivisterna i några sekunder – befann sig tisdagskvällens stora huvudperson Sanna Nielsen en bit ifrån. Programledaren som gjorde sin allra sista sändning i rollen, efter sju års tid, berättade efteråt att hon inte registrerade vad som hände på scenen bredvid Körberg.

– Nej, det hann jag inte märka alls det hade jag ingen aning om, säger hon till Aftonbladet.

Sanna Nielsen gjorde kort senare Körberg sällskap på scenen där hon intervjuade artisten i sändningen.

Foto: SVT

Men aktivisternas stormning av scenen lade hon alltså inte märke till.

– Jag stod där bak och dansade och hade hur kul som helst men då förmodar jag ändå att det gick bra med allt och alla, säger hon.

STOCKHOLM 20220816 Programledare Sanna Nielsen inleder säsongsavslutningen av Allsång från Skansen. Foto: Sören Andersson/TT
STOCKHOLM 20220816 Programledare Sanna Nielsen inleder säsongsavslutningen av Allsång från Skansen. Foto: Sören Andersson/TT

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar!