Foto: TT/TV4

Björn Ulvaeus hyllning till Tommy Körberg – lämnar stjärnan helt häpen i sändning: ”Det vet alla…”

Här är Abba-Björn Ulvaeus mäktiga hyllning till Tommy Körberg.
Orden i TV4:s ”Malou möter” lämnar sångaren mållös.

Tommy Körberg firar i sommar sin lysande karriär som innefattar 50 år på scenen med en stor Sverigeturné.

Då reser han land och rike runt med sin ”Grand Finale”-show som beskrivs som en resumé av artistens karriär. Turnéstart blir det i Örebro 5 juli och final i Gävle 24 augusti.

Genom karriären har Körberg samarbetat med flera av både Sveriges och världens största artister. Vem minns till exempel inte den här klassiska duetten med Celine Dion?

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Ja, stjärnorna har verkligen stått på rad för att få arbeta med mannen med den unika rösten. I Benny Anderssons orkester har Körberg sjungit tillsammans med Helen Sjöholm och Kalle Moraeus, till Abba-Bennys pianotoner.

Körberg spelade dessutom den manliga huvudrollen Anatolij Sergievskij i stora succémusikalen ”Chess” som gick upp i London och spelades i flera år i slutet på 1980-talet. Musikalen skrevs av Tim Rice tillsammans med Björn Ulvaeus och Benny Andersson.

När Körberg på tisdagen gästar programmet ”Malou möter” i TV4 har kanalen förberett en överraskning till stjärnan.

Programledaren Malou von Sivers läser nämligen upp en hälsning direkt från Abba-Björn till Körberg.

Ulvaeus ord till Körberg lyder som följer:

– Han är en oomtvistad Grand Old Man bland svenska sångare. Mästaren! Det finns ingen som rör honom, det vet alla. Stålet i rösten som ger det mäktiga, körbergska soundet har inte funnits bland svenska sångare sen Jussi Björling. Det har varit, och kommer att vara, hoppas jag, en ynnest att få lägga ord i hans mun för att sedan få höra dem sjungas burna.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20150415 Björn Ulvaeus presenterade 2015 planerna på 'Mamma Mia! the Party' på restaurang Tyrol på Gröna Lund, bara ett stenkast från ABBA The Museum. Premiär blev det i januari 2016. Foto: Claudio Bresciani / TT
STOCKHOLM 20150415 Björn Ulvaeus presenterade 2015 planerna på ’Mamma Mia! the Party’ på restaurang Tyrol på Gröna Lund, bara ett stenkast från ABBA The Museum. Premiär blev det i januari 2016. Foto: Claudio Bresciani / TT

När Malou läst upp uttalandet för Tommy, får stjärnan någonting visst i blicken. Han tystnar, och von Sivers konstaterar att det är fina ord från Abba-stjärnan.

Körberg:

– Ja! Men han är ju en mästare på att skriva också, säger Tommy i TV4.

Han är märkbart rörd av orden, och fyrar samtidigt av ett stort, varmt leende efter att ha fått höra Abba-Björns fina hyllning.

Artikeln fortsätter under bilden.

Malou von Sivers och Tommy Körberg. Foto: TV4
Malou von Sivers och Tommy Körberg. Foto: TV4

Körberg berättar i programmet också om hur mycket han uppskattar att få beröm från sin publik. Han känner också tacksamhet över att få ha en karriär inom musiken.

– Tacksamhet att jag får hålla på med det som jag ända sen barndomen visste att jag skulle göra tror jag. Och sen, det låter så platt, men alltså … när jag stod i Carnegie Hall (konserthus på Manhattan i New York, reds anm.), det var en hyllning till Birgit Nilsson. När jag stod där och hade sjungit ”Anthem” och publiken visste inte vem jag var eller någonting. Men man ser på deras ansikten att ”oj, vad var det jag fick höra?”. Då var det upplyftande, och då gick man ut därifrån och kände: ”där satt den!”, säger han i TV4.

Körberg är under 2024 också aktuell i rollen som Gottfrid i ”Änglagård”-musikalen på Oscarsteatern i Stockholm.

”Malou möter” sänds tisdag 23 april klockan 21.00 i TV4 och TV4 Play. Vad tycker du om programmet? Skriv gärna en kommentar!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev