Foto: TV4

Brevskrivaren Jimmy om stödet från Jenny – tog fart efter inspelningarna av Bonde söker fru

De sökte båda kärleken på varsitt håll i ”Bonde söker fru” – men fann den inte.
Efter inspelningarna har brevskrivarna Jimmy och Jenny stöttat varandra.
– Vi är rätt lika, säger han till Hänt.

Precis innan julhelgen sändes de allra sista avsnitten av ”Bonde söker fru” för den här säsongen.

Och i år blev det ”bara” en av tre bönder som fann kärleken i programmet: Strutsbonden Michael Klingstedt från Falköping som via sin medverkan hittade rätt i brevskrivaren Mariette.

I slutet stod det mellan de två brevskrivarna Mariette och Jenny, och det blev alltså den förra som nådde hela vägen till bondens hjärta.

– Att vara kär som tonåring eller som 57-åring är samma känsla, sade han då.

Jenny fick sitt hjärta krossat i Bonde söker fru

Jenny berättade sedan öppenhjärtigt om hur hon kände att hon fått sitt hjärta krossat. Det var förstås en tuff situation för alla inblandade.

I ”Bonde söker frus” uppföljande program förklarade hon:

Artikeln fortsätter under bilden.

Brevskrivaren Jenny. Foto: TV4
Brevskrivaren Jenny. Foto: TV4

– Det var bara som en sån kärlekshistoria som precis hade börjat och som fick ett abrupt slut. Det var det som blev så konstigt, eftersom mina känslor var så starka. Då tänkte jag: var det bara jag som kände det här? Sen kom en ny insikt: nej, han kommer inte höra av sig, antagligen. Då kände jag mig verkligen heart broken, säger Jenny och avslöjar att hon också tog kontakt med Bonde-Micke efteråt.

Detta eftersom hon kände att hon fortfarande ville ha svar på en del frågor. Det fick Jenny, och i dag har hon gått vidare.

– Nu har jag mer landat i att eftersom han inte ångrat sig, så har han ju uppenbarligen valt rätt. Och eftersom han valt en kvinna som är väldigt olik mig, så tänker jag att det i förlängningen kanske inte hade varit så bra med mig, säger hon i programmet.

På annat håll i programserien kunde tv-tittarna följa en annan brevskrivare: nämligen Jimmy som dejtade öländska köttbonden Mimmi.

Han nådde hela vägen fram till slutdejt med den kärlekstörstande bonden, men de valde till slut att gå skilda vägar innan programseriens slut.

”Bonde söker fru” spelades in i somras, och sändes sedan under hösten. Eftersom deltagarna inte får berätta i förväg för bekanta hur det går, kunde Jimmy i stället vända sig till en annan brevskrivare för att ventilera åsikter om programmet.

Fann stöd hos varandra efter inspelningarna: ”Lite terapi”

Nu berättar Jimmy nämligen att han under sändningsveckorna hade kontakt med en annan brevskrivare, nämligen tidigare nämnda Jenny. Detta efter att själva inspelningarna var avslutade.

– Jag har skrivit lite grann med Jenny faktiskt. Vi är rätt lika, vi är verbala och vi är bra på att uttrycka oss så det kanske är därför vi skrivit så mycket, säger Jimmy i en intervju med Hänt.

Han förklarar att de fått en vänskaplig relation och skickat meddelanden för att stötta varandra. De hade ingen kontakt i själva programmet, som exempelvis på Sundbyholms slott dit alla deltagarna kom första tiden.

– Nej ingenting på Sundbyholm. Men det har varit skönt att ha någon att skriva med. I och med att vi fått se programmet i förväg så har man inte kunnat snacka med sina polare men då kunnat prata med någon annan som får det i förväg. Så vi har väl haft lite terapi här på egna håll, säger Jimmy.

Artikeln fortsätter under bilden.

Jimmy Olofsson dejtade Mimmi Åsenius i Bonde söker fru 2023. Foto: TV4
Jimmy Olofsson dejtade Mimmi Åsenius i Bonde söker fru 2023. Foto: TV4

Vi önskar er allt gott!

Vad tycker du om årets säsong av ”Bonde söker fru”? Skriv gärna en kommentar.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev