Därför drog sig Adam Thulin undan från rampljuset – matprofilens nya tunga hälsobesked: ”En lång väg”

Adam Thulin slog igenom stort när han vann ”Sveriges mästerkock” 2022. Efter att ha varit namnet på allas läppar en längre tid försvann han.

Det visar sig att han tagit en paus, för att han inte mått så bra.

Under en längre tid jobbade jag på i 180 och till slut så tog det helt slut i bränsletanken. Det har varit en lång väg tillbaka”, skriver han på Instagram.

Han slog igenom med dunder och med brak i TV4:s succéprogram ”Sveriges mästerkock” för två år sedan.

I finalen besegrade Adam Thulin, 23, den starka konkurrenten Jimmy Guo. Han hyllades sedan unisont över hela landet för att han vid så ung ålder var så talangfull och proffsig.

Läs mer: ”Mästerkock”-vinnaren Adam Thulins känslosamma insikt med Markus Aujalay – utanför rampljuset

– Jag var så otroligt glad. Det bästa med allt var att mina föräldrar och familj var där. Jag var mest glad över att kunna ge vinsten till dem. Samtidigt fick jag bevisat för mig själv att jag kan verkligen detta, har han själv sagt till Nöjeslivet.

Adam Thulin
Adam Thulin vann ”Sveriges Mästerkock” Foto: TV4

Efter sitt genombrott syntes den unge matlagaren Adam i olika tv-program och i morgonsoffor. Han lagade mat i Köket.se och gjorde samarbeten med restauranger och med olika företag på sociala medier.

Inte synts till på länge

Den senaste tiden har däremot Katrineholmssonen varit spårlöst försvunnen.

Han berättar nu varför han dragit sig undan från rampljuset – det bottnar i hälsoskäl.

JAG BEHÖVDE EN PAUS! Kanske inte ens nån som lagt märke till att jag varit borta under en längre tid men för de som undrar vart jag har varit så behövde jag en paus”, skriver han på Instagram och fortsätter:

”Under en längre tid jobbade jag på i 180 och till slut så tog det helt slut i bränsletanken. Det har varit en lång väg tillbaka men idag så mår jag bättre än någonsin och har fått tillbaka en av de viktigaste sakerna i mitt liv, glädjen och nyfikenheten till matlagning!”.

Han väljer också att skicka sin kärlek till de som hjälpt och stöttat honom under den tuffa tiden då han ”gick in i väggen”.

Tack till alla människor som hjälpt mig under denna tid och tack till personen som sa ”nu är det nog du som måste sjukskriva dig”. Har saknat alla er och är nu tillbaka för att sprida min glädje för mat”, skriver han.

Adam Thulin Instagram
Adam Thulins nya inlägg, där han skriver om sin paus. Foto: Instagram

Öppnat upp om missbruket

Adam Thulin har tidigare haft problem med missbruk, någonting han själv varit öppen med. Dagen efter finalavsnittet av ”Sveriges mästerkock” sändes skrev han ett oerhört ärligt inlägg på Instagram.

Alla har vi en historia och nu har jag valt att dela med mig av min. I flera veckors tid har jag övervägt att berätta om det här. Detta är ett jätteläskigt steg att ta, jag har varit så orolig för hur folk ska uppfatta mig, hur det ska påverka min karriär, vilka blickar jag kommer få från andra och vad eventuella rubriker i media kan bli. Jag vet att just i denna stund finns det en ung person som lider av missbruk eller psykisk ohälsa, som kanske inte vågar ta hjälp på grund av skammen. Jag har haft ett blandat missbruk av droger som påverkat stora delar av mitt liv”, skrev han.

Jag vågade ta hjälp men det gör inte alla, därför vill jag göra allt i min makt att hjälpa någon som kanske lider idag. I min kokbok ”Ett bord, flera smaker” berättar jag om mitt missbruk, men framförallt hur matlagningen hjälpt mig ur det. Hur man kan vända det negativa till det positiva. Matlagning har räddat mitt liv och det är jag evigt tacksam för”, fortsatte han.

Vad skönt att du mår bättre nu Adam. Det är aldrig kul att behöva sjukskriva sig och ta det lugnt för att man håller på att gå in i väggen.

Vi är många som minns dig från ”Sveriges mästerkock” och vet att du är grym! Ta hand om dig så kan du få uppleva stora saker.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev