Foto: SVT

Därför försvinner ”Doobidoo” – plockas bort ur tv-rutan av SVT

Han leder Sveriges största tv-program.

Men på fredagskvällen plockas ”Doobidoo” med Lasse Kronér bort ur SVT:s tablå.

Här är anledningen bakom tv-kanalens beslut.

– Doobidoo är tillbaka som vanligt nästa vecka, meddelar SVT:s pressavdelning i ett svar till Nöjeslivet.

Från en tv-studio i Göteborg görs Sveriges just nu hetaste tv-program. Underhållningsjätten ”Doobidoo” – som firar 15-årsjubileum i rutan med programledarfavoriten Lasse Kronér – samlar 1,4 miljoner tv-tittare varje fredagskväll.

Foto: SVT

Hittills har musikleken prenumererat på förstaplatsen på ”Tv-toppen” – samtliga tre avsnitt som hittills sänts har också varit respektive veckas mest sedda tv-program alla kategorier i landet.

– Jag är naturligtvis glad och extremt tacksam att vi år efter år fortsätter att leverera ett program som folk tycker om. Och otroligt glad att vi lyckas förnya det lite lite varje år så att det fortfarande känns fräscht och innehåller sådant som får oss alla att skratta, har Kronér tidigare berättat för Nöjeslivet.

Den glädjespridande göteborgaren – som utöver att han är en tittarfavorit när det kommer till programlederi också har gett ut en hel del egen musik – tycker fortfarande det är lika kul att spela in showen.

Lasse Kronér
Lasse Kronér. Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget /SVT

– Jag har bestämt mig för att sluta med det när jag inte själv känner att det är roligt och dit har inte jag kommit än och är såklart tacksam att den stora publiken än så länge tycker även dom att det är på det viset, sade Kronér till Nöjeslivet.

Därför försvinner Doobidoo: ”Tillbaka nästa vecka”

Men på fredagskvällen den 2 oktober får tittarna klara sig utan ”Doobidoo” i tv-rutan.

Då försvinner nämligen det populära underhållningsprogrammet – och ersätts av Världens Barn-galan.

– Doobidoo är tillbaka som vanligt nästa vecka, meddelar SVT:s pressavdelning i ett svar till Nöjeslivet.

– Programmet sänds som vanligt nästa vecka, det flyttades för att vi sänder Tillsammans för Världens Barn.

Världens Barn-galan sänds på fredagen. Foto: Magnus Liam Karlsson /SVT

Under Världens Barn-veckan får profiler på både SVT och Sveriges Radio vara med och skramla till den stora insamlingen, och för några år sen hade Lasse Kronér en nyckelroll i detta.

Då satte han sig på cykeln – för att ta sig 85 mil på fem dagar tillsammans med programledarkollegan Doreen Månsson.

– Igår ser jag mig själv komma i typ 50 km/h i nedförsbacke med en hand på styret, ena foten utanför samtidigt som jag tar vatten från bussen, man har blivit nån sån tävlingscyklist. Det är helt underbart vi älskar det, faktum är att det låter inte klokt men nu får du sluta tjôta; jag vill cykla, sade Lasse i en intervju med Aftonbladet då.

I år är det flera andra profiler som står i rampljuset då pengar ska samlas in till Radiohjälpens insamling. Världens Barn-galan sänds i SVT1 på fredag klockan 20.00 och programledare är Yvette Hermundstad, artisten Lina Hedlund, tv-profilen Tara Moshizi, artisten Rickard Söderberg och komikern Tobbe Blom.

Och tittarna får välkomna Lasse Kronér tillbaka med ett nytt avsnitt av Doobidoo nästa fredag i stället! Då kommer gäster som Tommy Körberg och Shirley Clamp. De tävlar mot Annika Ljungberg och Peter Simson.

Lasse Kronér, Doobidoo
Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget /SVT

Dela gärna vidare om du också kommer sakna ”Doobidoo” men samtidigt titta på galan!