Foto: SVT

Därför försvinner Sven-Ingvars från ”På spåret” – efter stora succén

De har gjort stor succé i årets På spåret.
Men redan nu är det dags för Sven-Ingvars finalshow.
Det folkkära dansbandet lämnar nu SVT:s klassiska frågesport.

Sven-Ingvars har varit SVT:s husband i ”På spåret” under de två första avsnitten av årets säsong. Tv-tittarna har hyllat draget – bland annat i kommentarsfältet på Nöjeslivets Facebook-sida där det ikoniska dans- och rockbandet från Värmland hyllats stort.

– Det är en ära att gästa På spåret, ett fantastiskt program som förenar generationer, inte olikt det Sven Ingvars gjort genom åren. Nu reser vi tillsammans en stund, sade sångaren Oscar Magnusson i samband med att bandet presenterades i På spåret.

Foto: SVT

Mellan 2009-2019 var det orkestern Augustifamiljen som var ”På spårets” ständiga husband. Göteborgsmusikerna stod för musiken i alla avsnitt av det populära programmet, samtidigt som olika gästartister bjöds in för att sjunga i studion.

Sven-Ingvars om På spåret: ”Så fantastiskt kul”

Men från och med i fjol togs beslutet att SVT skulle bjuda in olika band och grupper under frågesporten. Och i årets första program är det alltså Sven-Ingvars som fått stå för musiken, senast bland annat tillsammans med artisten och The Sounds-sångerskan Maja Ivarsson.

– Så fantastiskt kul! Tack underbara Maja Ivarsson för din sång, energi och grymma gästspel, skrev Sven-Ingvars på sin Instagram-sida efter förra avsnittet.

Sven-Ingvars firar i år 65-årsjubileum som band, även om bandmedlemmarna kommit och gått genom åren. De har än idag rekordet på Svensktoppen med 15 låtar som etta.

Därför försvinner Sven-Ingvars från På spåret

På fredagen är det dags för ”På spåret”-final – åtminstone för Sven-Ingvars. Efter programmet försvinner de nämligen från rutan.

Under fredagen sänds nämligen det tredje och sista avsnittet där grupp ett avgörs. Nästa vecka – det fjärde avsnittet för säsongen – är det dags för grupp två att tävla i Sveriges mest populära frågesport.

Då byter SVT också ut husbandet – från Sven-Ingvars till Sara Parkmans orkester. Det är folkmusikern Sara Parkman och kapellmästaren Hampus Norén som tillsammans samlat ihop några av Sveriges bästa musiker som enligt SVT, ”rör sig mellan folkmusik, pop, jazz och det experimentella”.

Kristian Luuk är programledare i På spåret. Foto: SVT

De fortsätter liksom Sven-Ingvars i tre avsnitt, innan grupp tre avgörs med Sahara Hotnights som husband. Under de avslutande programmen tar det fjärde och sista husbandet, Vargas och Lagola, över stafettpinnen.

– Att ha fyra olika husband under en och samma säsong är rena rama lyxen. Och årets blandning kan mycket väl vara den bästa. Jag längtar till premiären där Sven Ingvars möter Molly Sandén, säger programledaren Kristian Luuk.

För Sven-Ingvars fortsätter nu den landsomfattande jubileumsturnén som de är ute på i skrivande stund. Den pågår hela vintern och långt inpå våren.

Gästartist i Sven-Ingvars finalprogram under fredagskvällen är Slowgold (Amanda Werne). I de tävlande lagen ställs Jason Diakité och Marcus Samuelsson mot Dilan Apak och Moa Lundqvist.

”På spåret” sänds fredagen den 10 december klockan 20.00 i SVT1.

Oscar Magnusson. Foto: SVT

Vad tycker du om årets musikunderhållning i ”På spåret”? Kommer ni att sakna Sven-Ingvars? Skriv gärna en kommentar!