Foto: SVT

Lasse Kronérs framtidsbesked om Doobidoo – efter nya larmet inifrån SVT: ”Så ser det ut”

SVT pressas av ett ekonomiskt stålbad.
Nu ger Lasse Kronér svar om tittarfavoriten ”Doobidoos” framtid.

SVT:s långkörare tillika stora tittarfavorit ”Doobidoo” är tillbaka i rutan.

Hela hösten är det programledaren Lasse Kronér med gästartister som står för underhållningen på bästa sändningstid på lördagarna.

Men förra veckoslutet snuvades tittarna på musikkonfekten. Detta eftersom galan ”Tillsammans för Världens barn” i stället direktsändes på ”Doobidoos” ordinarie sändningstid.

Artikeln fortsätter under bilden.

Doobidoo, Lasse Kronér
Foto: Bo Håkansson /SVT

Därför stoppades Doobidoo av kungen

Det var andra gången för den här säsongen som ”Doobidoo” fick stryka på foten – tidigare har Kronérs underhållning även tillfälligt stoppats av kungens firande. När Carl XVI Gustafs 50-åriga jubileum på tronen skulle uppmärksammas en lördag i september sände SVT från detta, i stället för ”Doobidoo”.

Men på lördag är programmet tillbaka igen.

Då sänds det förinspelade avsnittet då författaren Jonas Gardell och komikern Babben Larsson bildar lag. De ställs mot sångaren Zoie Finer och dansprofilen Rennie Mirro som också medverkar i showen.

Nuvarande säsong är den 18:e i ordningen för SVT:s långkörare som visats på bästa sändningstid i veckoslutet ända sedan 2005.

– Man börjar ju fråga sig själv samma sak, men så länge jag tycker det är roligt och ser att det finns utvecklingspotential så kommer jag att fortsätta, sade Lasse Kronér till Nöjeslivet inför säsongsstarten.

Lasse Kronérs ord om nya ”Doobidoo”

Då var han laddad till tänderna inför att få visa upp avsnitten för svenska folket.

– Det kommer bli mycket bra, det är mycket som händer i år. Jag tror det blir en jättebra säsong.

– Det är inte något jag bara säger. Jag brukar faktiskt säga när det inte har känts så bra, men i år är det mycket skratt och mycket konstigt som händer, sade Kronér.

Samtidigt skakar det i tv-branschen.

I höst har TV4 gått ut med chockbeskedet att flera av kanalens största tittarsuccéer – däribland Let’s dance – pausas i rutan för en tid framöver.

SVT pressat – tvingas spara mångmiljonbelopp

På SVT är man pressade av ”ett stort yttre kostnadstryck”. Det handlar dels om ökade kostnadsläget i branschen, men också stigande kostnader för säkerhet och inflationen.

Förra veckan lät public service-bolaget meddela att det väntas ett omfattande sparpaket. Enligt kanalen har man redan sparat 200 miljoner kronor, och väntas behöva spara in på samma summa under de kommande åren. Det väntas bland annat neddragningar med cirka 70-80 tjänster.

— SVT är folkkärt och viktigt och i allvarliga tider märker vi att behovet av program och nyheter är extra stort. SVT arbetar på uppdrag av alla människor i Sverige och vi jobbar hårt för att besparingarna ska drabba publiken så lite som möjligt. Totalt handlar det om 400 miljoner, säger Hanna Stjärne, vd SVT, i ett uttalande.

Kronérs framtidsbesked

Huruvida programverksamheten kan komma att påverkas av detta är i skrivande stund oklart.

När Nöjeslivet når Lasse Kronér med frågan om ”Doobidoo” kan beröras av dessa budgetåtgärder, blir svaret:

– Vi jobbar på framåt för säsong 19. Så ser det ut i min agenda i alla fall, skriver Kronér i ett meddelande till Nöjeslivet.

LÄS MER: Lasse Kronér bryter tystnaden om Doobidoo – så blir nya säsongen av tittarsuccén: ”Har känts…”

Visst vill vi se fler säsonger av Doobidoo? Skriv gärna en kommentar och dela gärna vidare artikeln.