Okända uppgörelsen mellan Maxine och Cornelia – avtalet som gäller vid vinst i Farmen: ”Skakat hand…”

Farmen börjar gå mot finalveckan efter en lång och spännande säsong.

Deltagarna är nu på tårna då var och en är väldigt nära att sluta upp med vinstsumman – men två personer kan känna sig lite extra säkra.

I realityserien Farmen får vi följa med ett gäng personer när de i princip färdas hundra år tillbaka i tiden, åtminstone levnadsmässigt.

På själva farmen får de leva tillsammans i flera veckor samtidigt som de tävlar om en halv miljon kronor.

Alla deltagare kommer från olika bakgrunder och har olika nivåer av förkunskap för att kunna klara av livet på farmen.

Under denna säsong har vi fått se en hel del pakter slutas mellan deltagarna och det är tydligt att många verkligen gått in för att kamma hem vinsten.

Ödespakten

Två av årets deltagare sitter extra säkert när de nu börjar närma sig finalveckan.

Det är nämligen Maxine, 27, och Cornelia, 30, som slutit en hemlig pakt med varandra. Om någon av dem vinner så kommer de att dela på vinstsumman.

”Yes jag och Cornelia hade skakat hand och skrivit ett kontrakt på att dela på vinstpengarna, vi hade gjort en trappa på vad andra personen får ifall man vinner.”, skriver Maxine i ett meddelande till Hänt och fortsätter:

Jag håller allltid mitt ord och skulle aldrig gå emot något jag lovar en annan människa, det går emot alla mina principer. Viktigt för mig att gå med ryggen fri.

När Hänt hör av sig till Cornelia så förklarar hon deras modell i lite mer detalj.

– Om vi båda står i final så delar vi lika. Tar vi oss båda till finalveckan så skulle en av oss få 100 000. Och om vi båda hade hjälpt varandra på något sätt, typ ge varandra en amulett eller skjutsa varandra framåt med ett storbondeskap så skulle man få 50 000, säger Cornelia till Hänt.

De andra kände till pakten tidigt

Även om produktionen hållit deras pakt aningen hemlig för tittarna så har de andra farmarna vetat om det under en längre tid.

– Deras pakt var ganska uppenbar väldigt tidigt tycker jag. Men sedan så finns det ju tvister mellan dem två också. För de skakade ju hand på att om Cornelia vinner så ska hon dela vinstsumman. Det är ganska tufft spel man går in i då om man liksom är beredd att ta varandra så långt att man är beredd att dela sin pris-summa, säger Magnus Samuelsson, 48, till Hänt.

Skönt för Cornelia och Maxine att kunna känna sig lite säkrare åtminstone. Men sedan återstår det att se ifall de lever upp till avtalet ifall någon av de vinner.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev