Foto: TV4

Så gick det sen för katterna i ”Farmen” – TV4 bekräftar nu vad många misstänkt

Vad händer egentligen med katterna i Farmen efter programseriens slut?
Det är en fråga som många djurvänner ställt sig under årets säsong som hade premiär tidigare i vintras.
Nöjeslivet har svaret.

TV4:s ”Farmen” går snart in på upploppet. Senare i vår avgörs vem som tar hem segern i dokusåpan där deltagarna utmanas i att leva som bönder på 1800-talet.

Förutom deltagarnas förmåga att ta hand om gården, står även deras relationer som växer fram under inspelningarna i fokus.

Programledaren Anna Brolin och Farmen-deltagarnas mentor Hans Wincent följer deltagarna på avstånd genom hela programserien.

LÄS MER: Farmen-profilen avslöjar TV4:s bluff – så lurar de tittarna varje gång

Anna Brolin i Farmen. Foto: TV4
Anna Brolin i Farmen. Foto: TV4

Från starten var det 17 deltagare på gården – och i takt med att veckorna passerat har också den skaran krympt.

Flera profiler har även valt att lämna tävlingen i förtid, däribland Josefine Ahlin som tvingades lämna programmet av hälsoskäl.

LÄS MER: Anna Brolins hemlighet i Farmen avslöjad – programledarens egna ord

Det händer med katterna i Farmen efter programmet

Tre profiler som dock finns kvar hela tiden i ”Farmen” är de katter som lever på gården med deltagarna.

Men vad händer egentligen med missarna när tv-kamerorna släckts på gården, och deltagarna återvänder hem i samband med programseriens slut?

I år visade det sig att samtliga katter fick komma till samma hem efter inspelningarna. TV4 bekräftar nu vad många tittare förmodligen redan misstänkt – att katterna omplacerats till ett nytt hem.

En person hörde helt enkelt av sig till Farmen och ville adoptera dem.

– Alla tre katterna som medverkade i årets säsong av Farmen hamnade hos samma kvinna, som tidigt hörde av sig till produktionen med frågan om hon fick adoptera katterna, skriver Kristoffer Muregård, pressansvarig på ”Farmen”, till Nöjeslivet.

LÄS MER: Därför lämnar Farmen-profilen gården omedelbart – oväntade beskedet i TV4

I samband med en tidigare säsong av ”Farmen” bekräftade TV4 att en liknande process satts igång med att placera ut katterna i nya hem.

– Katterna (precis som alla andra djur på Farmen) blir placerade hos bra, djurvana hem efter inspelningarna. Vissa återvänder till gårdarna de kommit ifrån och andra får nya hem, skrev TV4 då i ett svar till en tittare på Facebook.

Hunden Ivy blev kompis med missarna på gården

Katterna hade tidigare under säsongen sällskap av en annan fyrbent kompis – hunden Ivy som deltagaren Monika Ostrowska hade med sig in på gården. Efter en tid fick hunden dock åka hem.

– Ivy har ju testat på Farmen nu och det var inte riktigt hennes grej att vara på ute en farm. Hon är väldigt glad och vill leka med alla djuren, sade Monika Ostrowska programmet och förklarade samtidigt att de mindre katterna först var lite försiktiga gentemot Ivy, men att de sen blev kompisar.

Vi hoppas förstås att alla djur får det så bra som möjligt efter tiden på Farmen!

Vad tycker du om årets säsong av Farmen? Vem tycker du ska vinna? Skriv gärna en kommentar.