”Fråga doktorn”-Karin Granbergs privata bekännelse – heta orden om sexlivet med fästmannen: ”Lättare att njuta”

Det är viktigt att fortsätta att ha sex när man blir äldre. Det vidhåller ”Fråga doktorn”-profilen Karin Granberg. Hon berättar mer om sitt heta sexliv ihop med fästmannen Nic.

– Jag blir ju gladare förstås. Och piggare och jag sover bättre och jag blir mer hungrig på livet, säger hon till Amelia.

Sedan 2019 har läkaren Karin Granberg, 62, synts flitigt i tv-rutan som expert i SVT:s ”Fråga doktorn”. Tidigare med programledaren Suzanne Axell, numera med Sofia Rågklint.

– Karin har blivit en av mina närmsta vänner. Hon är helt underbar, både att jobba och umgås med. Vi delar det mesta med varandra. Hon bor ju väldigt långt bort, men har hon vägarna förbi Skåne så slipper hon inte undan (skratt), har kollegan Rågenklint tidigare sagt till Nöjeslivet.

Sofia Rågenklint, Karin Granberg
Karin Granberg och programledaren Sofia Rågenklint. Foto: Matilda Sandberg /SVT

Karin bjuder tittarna på alla möjliga råd och levererar viktiga kunskaper som alla kan ha nytta av.

Tv-läkaren har även kommit med ett råd av det mer privata slaget.

Det handlar om hur viktigt det är att ha ett aktivt sexliv, även när man blir lite äldre.

Läs mer: Sofia Rågenklint och Karin Granbergs svåra motgång – stoppas från ”Fråga doktorn” efter nya hälsobeskedet

Karin Granbergs lycka

Karin Granberg är nyförlovad med den australiske fästmannen Nic. De träffades på Fiji när hon var där för att medverka i teamet under en Robinson-inspelning. De träffades sedan en gång i Paris – efter det har de lyckats hålla ihop.

I november i fjol publicerade hon en bild på en förlovningsring på Instagram. Då hade paret förlovat sig på den thailändska ön Coh Chang.

Oväntad ring på avlägsen strand. Jo. Det blir bröllop 2025”, skriver hon.

Hon har tidigare sagt till Amelia vad det var hon föll för hos honom.

– Hans glädje, och hans snygga överarmar, ha ha. Vi delar värderingar om vad som är viktigt i livet. Nic är en generös människa, och jag känner mig så kravlöst bekväm i hans sällskap. Ibland får man bara surfa med i livet och se vad som händer!

”Jag är modigare nu”

Det är uppenbart att förälskelsen och förlovningen tänt en gnista hos Karin. Hon berättar för Amelia om sitt eget sexliv – och vikten av att fortsätta att ligga även efter man fyllt 60 år.

– Det är jätteviktigt. Det är viktigt hela livet men det är lättare att njuta av det när man blir äldre. Så är det i alla fall för mig nu, man får ta mig som jag är. Jag är modigare nu och det är jag glad för, säger hon.

Karin Granberg
Läkaren Karin Granberg i SVT:s ”Fråga doktorn”. Foto: SVT

Hon avslöjar även att det finns vissa hälsofördelar med att ha sex. Något som kan vara särskilt bra och viktigt när man blir äldre.

– Det tror jag absolut. Dels är det fysiskt aktivitet och det är alltid bra. Dels är det närhet, vilket också är bra. Det är bra för blodtrycket och för hjärtat och hjärnan och för det psykiska måendet. Sen är det roligt också, säger hon och fortsätter med att säga hur det påverkar henne att älska med Nic:

– Jag blir ju gladare förstås. Och piggare och jag sover bättre och jag blir mer hungrig på livet.

Wow, vilka intressanta tankar om kärlek och sex.

Tack för att du delar med dig, Karin.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev