Fredrik och Tims lömska plan i Farmen – vägrar bryta upp trots deltagarnas vädjan: ”Nu passar det”

Jennifer är utslagen ur ”Farmen” och nu står Fredrik och Tim på egna ben. Genast är de andra deltagarna framme för att locka över de två i en gemensam pakt – för att slå ut Maxine, Cornelia och Levin.

Men killarna är inte speciellt sugna på det.

– Nu passar det, säger Fredrik i programmet.

Eftersom Jennifer blev utslagen av Levin i söndagens ”Farmen”-ting visste alla kvarvarande deltagare på gården att antingen Fredrik eller Tim skulle bli vald till storbonde.

Det fick den ”nya” pakten med Per, Desirée, Magnus, Ronja och Cornelia G att agera direkt.

Läs mer: Därför tvingas Desirée lämna Farmen igen egentligen – oron sprider sig i gruppen: ”Inte den som gnäller”

De ville få bort fokuset på sig själva genom att föreslå att de gemensamt borde få ut Maxine, Cornelia N och Levin.

Fredrik och Tim Farmen
Fredrik och Tim smider planer. Foto: TV4

– Taktiken den här veckan får ju bli att närma sig Tim och Fredrik rent spelmässigt tänker jag. Fredrik lär ju bli storbonde, så då har han mycket att säga till om. Men det beror på hur Tim och Fredrik vill spela ut det, om de också känner att de är taggade på att få ut Maxine, Cornelia och Levin eller om de tror att de kan ta dem i en final, säger Cornelia G i programmet.

Fredrik och Tim har andra planer

Men Tim och Fredrik – som sedermera blir storbonde – har inte för avsikt att lyda de andra. Innan storbondevalet diskuterade de två hur de skulle göra framöver.

– Jag tänker så här nu. För det första, ingen av oss har hunnit bli storbonde än, men vi skulle fan kunna be folk knyta våra skor redan nu, säger Fredrik.

– Ja, jävlar vad de slickar…, instämmer Tim.

Han fortsätter att berätta för sin vän om hur de andra deltagarna närmat sig honom för att bilda en ny allians.

– Nu på morgonen när jag gick och borstade tänderna, de första som kom fram till mig var Magnus och Cornelia. De sa: ”Du kommer bli storbonde. Ni kommer väl inte skicka Maxine eller ”Corre” till Torpet?”. Jag svarade: ”Nä, det har vi inte tänkt. Vadå då?”. Då svarade de: ”Nej, men vi behöver inte vara två grupper. Vi kan bli en och slå ut dem”, berättar Tim.

– Nu passar det, svarar Fredrik.

”Plocka ut dem en efter en”

Tim och Fredrik är mer inne på att de ska spela med Maxine och Cornelia för att kunna slå ut original-farmarna. Men när Fredrik senare blir storbonde försöker han få de andra att tro att Levin och de tidigare nämnda tjejerna ligger pyrt till.

– Maxine och ”Corre” är ett par, som ingen vet om, men det fattar vi. De vill ju spela med dig och mig, men det kommer ju alla att vilja, säger Tim.

Fredrik Trygg Farmen
Fredrik Trygg i ”Farmen”. Foto: TV4

– Ja, det är klart. Jag vill hem igen till storbondestugan. Jag vill bo där. Jag vill trivas där. Sen ska vi plocka ut dem en efter en, säger Fredrik.

När han sedan väljer Tim som förste torpare denna vecka skiner planerna igenom. Han tar i sin tur med sig både Maxine och Cornelia. Så deras intentioner blir väldigt tydliga.

Tittarnas reaktioner på paktandet

Tittarna har givetvis åsikter om detta.

Utifrån deras pakt så var det väl väntat. Att bilda pakter verkar vara viktigare än att mjölka korna på morgonen före frukost”, skriver en tittare i kommentarsfältet på ”Farmens” egna Instagramkonto.

Pakten vinner säkert, då slänger jag ut tv”, skriver en annan.

Herrarna har höga tankar om sin betydelse på Farmen”, uttrycker sig en annan.

Ja, vilket smart val att sätta Maxine och Cornelia säkra eftersom de väntar på första tillfälle att skicka ut er två”, kommenterar en fjärde.

Det var ett riktigt korkat val att skicka Tim tillsammans med Maxine och Cornelia till Torpet”, skriver en femte.

Vad säger du om paktandet i ”Farmen”? Vore kul att höra din åsikt.

Kommentera gärna på vår Facebook-sida.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev