GRATTIS: Pelle Lilja vinner ”Robinson” efter dramat – det ska han göra nu för segersumman

Efter en rafflande final stod Pelle Lilja som vinnare av ”Robinson”. Snart trillar en dryg kvarts miljon in på hans konto.

Han har en tydlig plan för vad han ska göra med stålarna.

60-åringen från Tallkrogen i södra Stockholm sprang upp på podiet och lyfte upp statyetten i skyn.

– Jag har väntat så länge på just denna dag, skrek årets ”Robinson”-segrare Pelle Lilja, iklädd Bajen-shorts, kort innan han föll i backen och svimmade.

Läs mer: Här går Robinson-gänget till attack – hånar Magnus efter beteendet på ön: ”Gubbsur”

Det blev en riktigt dramatisk avslutning av årets säsong och i finalen tampades Pelle med Emilio Mio Vega och Emilia Persson. Hinderbanan som avgjorde allting var lång och klurig och faktum är att alla finalister faktiskt ledde tävlingen vid något tillfälle.

Pelle Lilja
Pelle Lilja vinner ”Robinson” i vinter. Foto: TV4

I slutändan var det däremot Pelle som visade sig vara starkast. Han belönas därmed med en halv miljon kronor. Egentligen är det 250 000 som vinnaren får eftersom hälften försvinner på grund av vinstskatten.

Hade en deal med de andra

Han visste redan långt tillbaka vad pengarna skulle gå till om han vann.

– Alltså, när jag tänker på att jag kan stå där efteråt, med Robinson-statyetten i ena handen och en halv mille på kontot så tänker jag en sak: ”Annica jag kan betala tillbaks dig det du har uppoffrat ekonomiskt och ta med dig på massa sköna semestrar och ha härliga livet”, sa han i programmet och syftade på sin fru Annica Lilja.

Det visar sig att frugan inte är den enda som ska få smaka på kakan. För Hänt avslöjar nämligen Pelle att han ska dela med sig av vinstsumman till övriga finalister.

Så fort pengarna hamnat på kontot så skickar han vidare en slant.

– De har inte kommit än. De kommer nu när programmet är slut. Men då går 25 till ”Millan” och 25 till Emilio, för den dealen hade vi. De som inte vinner får 25 papp var. Det tycker jag var helt ok, det sade vi innan, berättar Pelle.

”Tycker om att rida”

Det resterande beloppet ska han använda för att resa med frun. De två ska åka själva till andra sidan jorden.

– Då är det 200 papp kvar, så vi kommer åka till USA i sommar. Och jag tycker om att rida. Så jag vill prova sådan westernridning runt tunnor. Sen har jag en kompis som är racingförare så jag ska köra lite sådan här billig stock car, säger han till Hänt.

Pelle Lilja segerdryck
Det firades efter Pelles seger. Foto: TV4

Vad härligt för dig Pelle. Unna dig en trevlig och mysig resa med frun Annica.

Framför allt ett stort grattis till vinsten i ”Robinson”. Det är du värd.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev