Jessica Anderssons första ord – om nya tv-uppdraget med Anders Öfvergård: ”Redo för mitt livs äventyr”

Ett äventyr utöver det vanliga.
Nu återförenas Jessica Andersson med Anders Öfvergård – sju år efter ”Arga snickarens” besök i tv.
Här är artistens första ord om nya tv-uppdraget.

Det var på torsdagen som det kom fram vilka kändisar som blir deltagare i den kommande säsongen av Kanal 5:s äventyrssatsning ”Över Atlanten”. Aftonbladet var först med att avslöja namnen som medverkar i den sjätte säsongen. Den väntas få premiär under 2024.

Bland tv-profilerna som är klara för ”Över Atlanten” hittar vi tv-snickaren Anders Öfvergård”Tobbe Trollkarl” Blom, artisten Jessica Andersson, Let’s dance-vinnaren Hampus Hedström, skådespelaren Björn Kjellman och programledaren Malin Gramer.

För Anders Öfvergårds del är detta inte det enda kommande programmet i Kanal 5. Tidigare i år kom besked om att han blir programledare för ett nytt renoveringsprogram i kanalen – ett format som baseras på brittiska programmet ”Renovation Nation”.

– Det är pirrigt! Jag är peppad och drivs av att får göra ett helt nytt program där jag kan visa fler och andra sidor av mig själv. Det är även väldigt roligt att vara tillbaka på Kanal 5, det är lite som att komma hem igen, sade Öfvergård i en kommentar när det stod klart att inspelningarna skulle dra igång.

LÄS MER: Anders Öfvergård gör comeback i rutan – efter petningen från TV4: ”Visa andra sidor av mig själv”

Artikeln fortsätter under bilden.

Anders Öfvergård. Foto: Linus Hallsenius / Kanal 5

Ifjol tävlade han också i kanalens frågesport ”Alla mot alla med Filip & Fredrik” – och nu står det också klart att han kommer tillbaka i rutan under 2024, också i ”Över Atlanten”.

Återföreningen i ”Över Atlanten”

Deltagandet i programmet innebär även en återförening för åtminstone två av profilerna.

För sju år sedan öppnade nämligen Jessica Andersson upp dörrarna till sitt hem – när Öfvergård spelade in ”Arga snickaren VIP” hemma hos stjärnan.

Nu är både Andersson och Öfvergård alltså aktuella i tv-rutan tillsammans igen.

Och Jessica Andersson, som nyligen avslutat en intensiv turnésommar med ”Diggiloo”, ser fram emot inspelningarna.

– Det här härliga gänget ska alltså segla från Gran Canaria till Rio de Janeiro, skriver hon på Instagram story.

Den folkkära artisten berättar också för sina över 70 000 följare på Instagram att det nu väntas segling i en månad framöver.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Instagram @jessica_andersson_officiell

– Seglarskorna är på och jag är redo för mitt livs äventyr. Nu checkar jag ut från sociala medier i en dryg månad. Vi ses! skriver Andersson på Instagram.

Programmet ”Över Atlanten” såg dagens ljus år 2019 i Kanal 5. I programmet får tittarna följa sex kändisar som saknar seglarerfarenhet och som ska segla över Atlanten. Förra året tilldelades det Kristallen i kategorin Årets realityprogram, och bland tidigare års medverkande hittar vi bland annat Thomas WassbergAgneta SjödinTareq TaylorMarko ”Markoolio” Lehtosalo och dubbla Eurovision-vinnaren Loreen Talhaoui.

I höst sänds den femte omgången av ”Över Atlanten”, då med Anders Svensson, Maria MontazamiMikkey DeeNassim Al FakirJulia Dufvenius och Hans Fahlén som alla guidas av seglarprofilen Gurra Krantz.