Foto: TV4

Här överraskas Kristina på 80-årsdagen – när fyraåringarna ordnar kalas i TV4-serien

Här överraskas Kristina på sin 80-årsdag i TV4.

– Tårarna rann nästan, säger hon efter att unga och gamla sjungit för henne på boendet.

På torsdagen fortsätter nya succéserien ”Fyraåringarna på äldreboendet”.

”Fyraåringarna på äldreboendet” är en ny programserie i TV4 som redan gjort avtryck i rutan. Efter seriestarten på torsdagen i förra veckan hyllades programmet som spelades in före coronapandemin.

Foto: TV4

”Så skulle det varit på alla äldreboenden”

Idén är att släppa in tio stycken fyraåringar på ett äldreboende och se hur de äldre påverkas av detta, givetvis med målsmäns medgivanden. Dessutom finns personalen på boendet närvarande – för att kunna ge både ung som gammal viktig vägledning.

LÄS MER: Fyraåringar ”flyttade in” på äldreboende – då fick pensionärerna bättre hälsa

”Så skulle det varit på alla äldreboenden – äldre mår fantastiskt mycket bättre! För barnen – nyttigt o viktigt att små barn får träffa o prata med äldre! Så underbart att se detta. Wow underbart program!”, skriver en tittare i en kommentar till Nöjeslivets Facebook-sida.

”Småbarn är fantastiska på locka till lek och att umgås. Jag är hundra procent övertygad om att det är så nyttigt att träffas mellan generationer. Man lär sig av varandra”, skriver en annan tittare.

På torsdagen är det dags för det andra avsnittet av fyra att sändas i TV4. Då kommer fyraåringarna och de äldre fira Kristina på boendet.

Hon fyller 80 år – och blir rejält överraskad med sång och presenter.

– Det vart jag glad för. Ja, tårarna rann nästan, sade Kristina efteråt.

Här nedan kan man se hennes känslosamma reaktion:

”Fina resultat”

På TV4 är man nöjda med inspelningarna.

– Det roligaste var nog ändå de fina resultat som experimentet kunde påvisa efter våra sex veckors inspelning. Jag kanske inte ska prata för mycket om det så här innan serien sänts men vi gjorde ju mätningar innan och efter på de äldres fysiska/psykiska hälsostatus, säger Martin Nygren, exekutiv producent på TV4, till Nöjeslivet.

– Svårast var nog att få en inblick i hur eftersatt vår äldreomsorg är på många sätt. Att det finns så mycket att göra och förbättra trots fantastiskt hårt arbetande personal.

Nytt avsnitt av ”Fyraåringarna på äldreboendet” visas på torsdag klockan 21.00 i TV4.

Dela gärna vidare detta för att tipsa andra om att se detta underbara tv-program!