HURRA: Marcus Noterius tilldelas pris – för sina insatser i tv-rutan: ”Känner mig så glad och hedrad”

Marcus Noterius har verkligen fångat tv-publikens hjärtan genom åren med sin oerhörda charm och humoristiska attityd.

Nu får han ta emot ett pris för sina insatser.

Det är få tv-personligheter som kan vara sig själva lika bra som Marcus Noterius.

I TV4:s Nyhetsmorgon får vi inte sällan följa med Marcus när han testar på olika saker. Det kan handla om allt från Line dance till att testa livet i lumpen.

Med sin orädda attityd inför att testa på olika saker så har han helt klart fångat tittarnas hjärtan. Marcus humor och ödmjukhet har gjort honom folkkär med hela svenska folket.

Marcus får utmärkelse

Nu belönas Marcus Noterius med ett pris för sina insatser – och det är verkligen välförtjänt!

Marcus, som härstammar från Östersund, har nu tilldelats utmärkelsen ”Årets Gregorius”. Priset delas ut för det 34 året i rad på Gregoriemarknaden i Östersund. Det var i lördags som Marcus tog emot priset.

Juryns motivering till årets pristagare lyder:

”Årets Gregorius går i år till en person som under många år satt Östersund och länet på kartan. Med en imponerande förmåga att vara sig själv har Marcus Noterius kapat bort murarna mellan tittare och programledare. Med glimten i ögat gör han journalistik och nyhetsförmedling, ofta i en jämtländsk kontext, till något mer än bara rapportering. Hans autentiska och humoristiska sätt att bjuda på sig själv engagerar tittarna och har gjort honom till en hyllad profil och ett folkkärt ansikte i hela landet. Han lyfter aktuella händelser och intressanta företeelser av nationellt intresse med hjälp av personer, företag och organisationer i Jämtland / Härjedalen, vilket gett vårt län stor publicitet och bidrar till att sprida bilder av Östersund och länet över hela landet”

Artikeln fortsätter efter bilden.

Marcus Noterius
Foto: Instagram

Och Marcus är mycket glad och hedrad över utmärkelsen.

– Wow vilken fantastisk ära att få detta pris. Jag känner mig så glad och hedrad. Jag är ju född och uppvuxen i Östersund och har en stor kärlek till min hemstad och till hela länet. Jag trivs väldigt bra här och tycker att det är kul att kunna bo kvar här och ändå arbeta med det jag gör. Känner mig väldigt ödmjuk att få detta fina pris med tanke på vilka fantastiska personer som mottagit priset tidigare år. Vill sända ett tack och tillägga att jag delar detta pris med alla tittare som följer mina upptåg och min rapportering i TV4 Nyheterna och Nyhetsmorgon. Jag är så glad över den positiva respons ni ger mig, säger Marcus Noterius i ett pressmeddelande.

Själva priset som delas ut är en snidad stav som tar mellan 90 till 120 timmar att snida. Staven, som heter ”Gregoriusstaven”, är vackert utsmyckad och är tillverkad av Gjermund Runsten. Priset delas ut av Destination Östersund.

Stort grattis Marcus! Det här var du värd!

Nu passar vi på att hylla Marcus Noterius i kommentarsfältet på Facebook!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev